«Η ομάδα παίζει μπάλα»

Ήρθε στην Ελλάδα το 2004 για λογαριασμό της ΠΑΕ SKODA Ξάνθης στα 24 του χρόνια. Ο Ροτζερίνιο Ροτζέριο Κανελίνι είναι «ιταλοβραζιλιάνος» κι έχει στο «αίμα» του τη μπάλα. Από την Ξάνθη δόθηκε δανεικός στην ΠΑΕ Θράκη που αγωνιζόταν στη Γ΄ εθνική. Μία χρονιά μετά δόθηκε στην Καστοριά στη Β΄ εθνική όπου έκανε μια «γεμάτη» χρονιά και επέστρεψε για να βοηθήσει τη Θράκη η οποία όμως «διαλύθηκε» υπό το βάρος των οικονομικών προβλημάτων. Η μοίρα τον έφερε φέτος το καλοκαίρι στη Ζάκυνθο που του αρέσει πολύ. «Ζεστοί» άνθρωποι, καλή ομάδα και όμορφος τόπος. Αυτά τα τρία στοιχεία τον κάνουν να αισθάνεται καλά στο νησί και να αφοσιώνεται στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του, θέλοντας να βάλει κι αυτός με τη σειρά του ένα «λιθαράκι» στη δημιουργία μιας σπουδαίας ομάδας.
Για τη μέχρι τώρα πορεία της Ζακύνθου αλλά και τη δική του παρουσία σε αυτή είχαμε την  ευκαιρία να κάνουμε χθες μια κουβέντα, με αφορμή φυσικά και τη δική του σπουδαία εμφάνιση (την καλύτερη έως τώρα) προχθές με την Κόρινθο.  Αυστηρός κριτής του εαυτού του ο ίδιος δεν είναι ευχαριστημένος από αυτά που έχει δώσει μέχρι τώρα, αφού το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε τον κράτησε… λίγο πίσω.
 «Μέρα με τη  μέρα η ομάδα γίνεται καλύτερη» τόνισε και συνέχισε «η Ζάκυνθος διαθέτει πλειάδα καλών ποδοσφαιριστών και ο προπονητής έχει φτιάξει ένα σύνολο που ξέρει πώς να συμπεριφερθεί σε κάθε αγώνα. Παίζει καλό ποδόσφαιρο η ομάδα και δεν είναι τυχαία η βαθμολογική της θέση. Θα μπορούσαμε να έχει κάποιους πόντους παραπάνω αφού σταθήκαμε σε κάποια εκτός έδρας παιχνίδια, άτυχοι. Πάντως, το γεγονός ότι στην έδρα μας έχουμε μόνο νίκες λέει πολλά. Έχουμε δουλέψει πολύ και αυτή η δουλειά βγαίνει στο γήπεδο». Σχετικά με τη δική του  παρουσία στη Ζάκυνθο είπε: «Έμεινα  αρκετό καιρό εκτός ρυθμού με το πρόβλημα στον τετρακέφαλο, όμως τώρα νιώθω καλά. Σιγά – σιγά ανεβάζω  ρυθμό και πατάω καλύτερα. Είναι  σημαντικό για κάθε ποδοσφαιριστή  να αισθάνεται δυνατός και να έχει ψυχολογία».  Κλείνοντας τις  δηλώσεις του ο βραζιλιάνος  άσος τόνισε: «Η Ζάκυνθος μπορεί  να κάνει πολλά. Σίγουρα χρειάζεται  ενίσχυση αφού το πρωτάθλημα  έχει πολύ δρόμο. Για να κάνεις  ένα βήμα παραπάνω όμως χρειάζονται  πολλά πράγματα. Εμείς παλεύουμε  με καλή ομάδα, καλό προπονητή  και μια διοίκηση που μέσα  απ’ τις δυσκολίες που περνάει,  στέκεται δίπλα μας. Αν είχαμε  το κάτι… παραπάνω τότε θα  μπορούσαμε ακόμη και την πρώτη  θέση. Πιστεύω σε αυτή την ομάδα  και είμαι αισιόδοξος. Κι ο  κόσμος με όλη αυτή την κρίση  που υπάρχει έρχεται στο γήπεδο  και βοηθά την ομάδα. Δεν  είναι και τόσο εύκολο, αφού  οι εποχές είναι δύσκολες και  τους καταλαβαίνουμε. Το καλό  με τη Ζάκυνθο είναι πως  έχει ένα καλοδουλεμένο σύνολο  με καλά παιδιά που γίναμε  μια… οικογένεια. Κι αυτό είναι  επιτυχία πρώτα της διοίκησης  και μετά του προπονητή. Εύχομαι  να καταφέρουμε το… θαύμα».
Η χρονιά για τον  βραζιλιάνο άσο ξεκίνησε καλά, αφού δείχνει να βρίσκει τον καλό του  εαυτό, ενώ την Παρασκευή θα ανέβει και τα σκαλιά… του δημαρχείου ώστε να ενωθεί με τα «δεσμά του πολιτικού  γάμου» τη σύντροφό του στη ζωή  Αλεξάνδρα. Οι απαιτήσεις από τους ζακυνθινούς φιλάθλους από τον ίδιο είναι μεγάλες κι αυτός το γνωρίζει γι αυτό και κλείνει τη συζήτηση με μια υπόσχεση: «Θα κάνω ότι περνά απ’ το χέρι μου να βοηθήσω την ομάδα».Τελευταία άρθρα