Ταυτότητα της Ημέρας

Εφημερίδα Ημέρα

Η Ημέρα (πλήρης τίτλος “Ημέρα τση Ζάκυθος”) είναι η παλαιότερη και πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Ζακύνθου. Ο τίτλος της είναι εμπνευσμένος από το Σολωμικό έργο “Η Γυναίκα τση Ζάκυθος”.
Η έκδοσή της ξεκίνησε το 1994, συνεχίζοντας στις μέρες μας μια φοβερή ιστορία στο χώρο του Επτανησιακού Τύπου, από το 1849, πριν ακόμη τα Επτάνησα ενωθούν με την Ελλάδα!

Στην ύλη της κυριαρχούν τα πολιτικοκοινωνικά θέματα και οι πολιτιστικές σελίδες, ενω η επιμόρφωση, οι συνεργασίες, οι επιφυλλίδες και ο αθλητισμός, συμπληρώνουν τα καθημερινά περιεχόμενά της, τα οποία αναφέρονται κατά 90% σε τοπική ειδησεογραφία και ύλη, και κατά 10% σε εθνικά και διεθνή θέματα.

Κάθε Παρασκευή κυκλοφορεί δωρεάν μαζί με την Ημέρα, το περιοδικό “Στιγμές”. Κάθε χρόνο στις 31 Δεκεμβρίου, κυκλοφορεί η έγχρωμη πολυτελής έκδοση “Ανασκόπηση” με την πλήρη καταγραφή των γεγονότων της χρονιάς που πέρασε για την Ζάκυνθο, η οποία έχει ιδιαίτερη συλλεκτική σημασία.

Η εφημερίδα κυκλοφορεί καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής. Η διανομή γίνεται με τους εξής τρόπους:
1) Σε συνδρομητές, σε εκατοντάδες σημεία στην πόλη και σε όλο το νησί, με ίδια μεταφορικά μέσα.
2) Μέσω του πρακτορείου τύπου Αργος.
3) Με τα ΕΛΤΑ για συνδρομητές σε όλη την Ελλάδα.

Η Ημέρα παρουσιάζει μεγάλη αναγνωστική συμπεριφορά στο Νομό Ζακύνθου. Η επιτυχία αυτή οφείλεται στην καθαρά επαγγελματική ενασχόληση με τον συνολικότερο εκδοτικό χώρο, που μας δίνει τη δυνατότητα και την άνεση για μια ποιοτική, έγκυρη και πολύπλευρη αντικειμενική ενημέρωση και παράλληλα για έναν συνεχή εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων. Η εφημερίδα στεγάζεται στην πόλη της Ζακύνθου, σε μεγάλους ιδιόκτητους χώρους με πάρκινγκ, ενώ διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό και πλήρως οργανωμένα τμήματα εργασιών.

Η Ημέρα στο διαδίκτυο

H διαδικτυακή έκδοση της Ημέρας (www.imerazante.gr) αποτελεί μια από τις παλαιότερες ενημερωτικές ιστοσελίδες περιφερειακών ΜΜΕ στην Ελλάδα. Ξεκίνησε το 1996 και σήμερα, βάσει στοιχείων επισκεψιμότητας (Google Analytics), είναι μακράν το πλέον επισκέψιμο site του νησιού της Ζακύνθου και το υψηλότερης επισκεψιμότητας ενημερωτικό portal στην Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων.

Στην ιστοσελίδα της Ημέρας καθημερινά δημοσιεύονται, καθ’ όλο το 24ωρο, δεκάδες νέα άρθρα, videos και φωτογραφίες, ενώ ισχυρή είναι η παρουσία της και στα Social Media με μεγάλο αριθμό αναρτήσεων και χιλιάδες ακόλουθους.

Στοιχεία

Εφημερίδα «Ημέρα Ζακύνθου» – imerazante.gr

Ιδιοκτησία: Σπύρος Καμπιώτης & Σια Ο.Ε.

Εταίροι: Σπύρος Καμπιώτης – Γεωργία Καραμαλίκη.

Νόμιμοι Εκπρόσωποι: Σπύρος Καμπιώτης – Γεωργία Καραμαλίκη.

Εδρα: Ζάκυνθος.

ΑΦΜ: 082908395.

ΔΟΥ: ΖΑΚΥΝΘΟΥ.

ΓΕΜΗ: 0705959240000.

Τηλ.: 2695042215.

Δικαιούχος Domain: Σπύρος Καμπιώτης & Σια Ο.Ε.

Διαχειριστής Domain: Σπύρος Καμπιώτης & Σια Ο.Ε.

Διαχειριστής Ιστοσελίδας: Σπύρος Καμπιώτης.

Η ομάδα του imerazante.gr

Γενικός Διευθυντής: Σπύρος Καμπιώτης.

Διεύθυνση Σύνταξης – Επιμέλεια Εκδοσης: Γεωργία Καραμαλίκη.

Συντακτική Ομάδα & Συνεργάτες: Σπύρος Καμπιώτης, Γεωργία Καραμαλίκη, Γεωργία Καλαμαρά, Διονύσης Μπινιώρης, Αθηνά Καμπιώτη, Φωτεινή Ράφτη.

Οικονομική Διεύθυνση: Νίκος Κλάδης.

Λογιστήριο: Νίκη Παπαπαναγιώτου.

Διεύθυνση Επικοινωνίας – Εμπορική Διεύθυνση: Τζίνα Καραμαλίκη.

Διεύθυνση Επικοινωνίας: Τζίνα Καραμαλίκη.

Γραφεία - Τυπογραφεία:

Γέφυρα Αγίου Γερασίμου, Τ.Θ. 205, 29100 Ζάκυνθος.

Τηλ. Κέντρο: 2695042215.

Email για ειδήσεις και άρθρα:

info@imerazante.gr

contact@imerazante.gr

imerazante@gmail.com

Email για καταχωρήσεις δημοσίου, διαφημίσεις και αγγελίες:

imera.adv@gmail.com

Μια σύντομη ματιά στην ιστορία της Ημέρας

 • ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 1994
  Στις 21 Σεπτεμβρίου 1994 στη Ζάκυνθο, κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της Ημέρας, 43 χρόνια μετά το τέλος της έκδοσης της προηγούμενης ημερήσιας εφημερίδας του νησιού. Από τον Σεπτέμβριο του 1994 μέχρι σήμερα, η Ημέρα, η πρώτη καθημερινή εφημερίδα της σύγχρονης Ζακύνθου, συνεχίζει να εκδίδεται αδιάκοπα, να εξελίσσεται και να συμβαδίζει με τα δεδομένα και τις απαιτήσεις της εκάστοτε εποχής.
 • ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1996
  Στις 16 Απριλίου 1996, όταν οι ελληνικοί ειδησεογραφικοί ιστότοποι μπορούσαν να μετρηθούν στα δάκτυλα, η Ημέρα καινοτομεί αναρτώντας στο διαδίκτυο την ιστοσελίδα της. Το φύλλο της Τετάρτης 17 Απριλίου 1996 κυκλοφορεί με τίτλο "Η Ημέρα στο Internet" ανακοινώνοντας στους αναγνώστες της εφημερίδας οτι πλέον μπορούν να ενημερώνονται και διαδικτυακά για όλες τις εξελίξεις της επικαιρότητας.
 • ΙΟΥΛΙΟΣ 2007
  Η Ημέρα βρίσκεται και επίσημα στην κορυφή του τοπικού Τύπου σύμφωνα με έρευνα του Υπουργείου Τύπου που διενεργήθηκε από τις εταιρείες MRB, VPRC και Metron Analysis, στην οποία η εφημερίδα έρχεται πρώτη σε αναγνωσιμότητα στο Νομό Ζακύνθου, με ποσοστό 55,9%. Μια πρωτιά που διατηρείται μέχρι σήμερα, αποδεικνύοντας οτι η έγκαιρη, έγκυρη και αντικειμενική δημοσιογραφία, επιβραβεύεται από τους πολίτες.
 • ΙΟΥΝΙΟΣ 2008
  Ξεκινά η έκδοση του έγχρωμου εβδομαδιαίου περιοδικού Στιγμές. Το περιοδικό κυκλοφορεί δωρεάν κάθε Παρασκευή με την εφημερίδα και αποτελεί το πρώτο τοπικό εβδομαδιαίο έντυπο του είδους του. Άλλη μια πρωτοπορία της Ημέρας που αγκαλιάστηκε από τους αναγνώστες, ξεπερνώντας κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη και οδηγώντας στην εκτύπωση χιλιάδων αντιτύπων κάθε τεύχους.
 • ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017
  Στα Regional Media Awards η ιστοσελίδα της Ημέρας αποσπά το πρώτο πανελλαδικό βραβείο (Gold) στην κατηγορία Συνολική Κάλυψη Γεγονότος, ενώ η έντυπη έκδοση της Ημέρας αποσπά το δεύτερο βραβείο (Silver) στην κατηγορία Ένθετα Ειδικής Θεματολογίας, για το περιοδικό Στιγμές και την πολυτελή έκδοση Ανασκόπηση, η οποία κάθε χρόνο στις 31 Δεκεμβρίου παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς.
 • ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018
  Η ιστοσελίδα της Ημέρας συμμετέχει ξανά στα Regional Media Awards, όπου αποσπά το δεύτερο πανελλαδικό βραβείο (Silver) στην ενότητα Digital Media και στην κατηγορία Content/ Best Original Reporting. Παράλληλα το Ionian, το τηλεοπτικό κανάλι του ομίλου της Ημέρας, κατακτά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Grand TV Award, την υψηλότερη διάκριση περιφερειακού τηλεοπτικού καναλιού στην Ελλάδα.
 • ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019
  Η εφημερίδα συμπληρώνει 25 χρόνια κυκλοφορίας. 25 χρόνια συνεχούς ανάπτυξης, γεμάτα δημοσιογραφικές επιτυχίες και δυναμικές παρεμβάσεις στην κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική ζωή του τόπου. Η επέτειος της Ημέρας βρίσκει τα ΜΜΕ του ομίλου της να αποτελούν σημεία αναφοράς για ολη τη Δυτική Ελλάδα και να σημειώνουν συνεχόμενες πρωτιές, με σεβασμό στις πραγματικές ανάγκες ενημέρωσης των πολιτών.
 • ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020
  Η ιστοσελίδα της Ημέρας συμπληρώνει μια δεκαετία στην κορυφή, καθώς όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί -βάσει επισκεψιμότητας- την πιο δημοφιλή ιστοσελίδα της Ζακύνθου (με τεράστια διαφορά από την αμέσως επόμενη), μια από τις δυο πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και μια από τις κορυφαίες επαρχιακές ενημερωτικές ιστοσελίδες. Και όλα αυτά ενώ η επισκεψιμότητα συνεχίζει να αυξάνεται διαρκώς.
 • ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2021
  Η Ημέρα διακρίνεται ξανά σε εθνικό επίπεδο, αυτή τη φορά για τη διοργάνωση των Βραβείων ΕύΓΕ, ενός θεσμού που εγκαινιάστηκε από την εφημερίδα το 2020 ώστε να αναδείξει και να τιμήσει -με την συμμετοχή των πολιτών - αυτούς που επιδεικνύουν αξιόλογη δράση στην τοπική κοινωνία. Στην κατηγορία Communication & Marketing των Regional Media Awards, αποσπά το δεύτερο πανελλαδικό βραβείο (Silver).
 • ΜΑΡΤΙΟΣ 2022
  Πραγματοποιείται μια ακόμη τεχνική και σχεδιαστική ανανέωση της ιστοσελίδας της Ημέρας, η οποία συνεχώς εξελίσσεται προσθέτοντας νέες λειτουργίες και θεματικούς τομείς. Στο ήδη πλούσιο περιεχόμενό της, που καθημερινά σε 24ωρη βάση εμπλουτίζεται με δεκάδες νέα άρθρα, videos και φωτογραφίες, προστίθενται τα podcasts της Ημέρας, εγκαινιάζοντας ένα νέο τρόπο παρουσίασης και σχολιασμού της επικαιρότητας.