Γιορτάζει το νησί των Κυθήρων | Ζωντανά από το IONIAN οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για την Παναγία Μυρτιδιώτισσα

To IONIAN TV, με έμπρακτη την δραστηριότητά του στην ανάδειξη σημαντικών πολιτιστικών δράσεων, ανάδειξης εθίμων, στήριξη της ζώσας παράδοσης και με δεδομένη την παρουσία του στις μεγαλύτερες στιγμές της περιφερειακής του ζώνης, μεταδίδει σε απευθείας σύνδεση τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Παναγία την Μυρτιδιώτισσα από το νησί των Κυθήρων.

Οι μεταδόσεις


Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021, στις 19.00μ.μ.
Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 στις 07.30π.μ.
Ο Όρθρος και το Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, στις 20.30μ.μ.
Συναυλία της Φιλαρμονικής του Πολεμικού Ναυτικού από το Καψάλι.

Το κινητό συνεργείο εξωτερικών μεταδόσεων του IONIAN TV βρίσκεται στα Κύθηρα στον οικισμό Μυρτίδια, όπου βρίσκεται η εορτάζουσα Μονή.

Περιφορά της εικόνας στα Κύθηρα (η «γύρα» της εικόνας)

Η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στα Κύθηρα είναι παλαιότατο έθιμο. Αναφέρεται εντολή του 1750 του Επισκόπου Κυθήρων Νεοφύτου Λεβούνη (1731-1757) προς τους ιερείς του νησιού να συμμετέχουν σε λιτανείες «…της αγίας εικόνος της Θεοτόκου των Μυρτιδίων εις την νήσον…» καθώς και απόδειξη του 1841 από το βιβλίο εσόδων-εξόδων του ναού του φρουρίου από ελεημοσύνη «…εις τον γύρον της νήσου της Υπεραγίας Θεοτόκου…». Η τακτική λιτάνευση, σύμφωνα με επιστολή του Επισκόπου του Ευγενίου Μαχαιριώτη, μετά το 1841, το Συμβούλιο του νησιού είχε θεσπίσει λιτανεία επτά ημερών ώστε η εικόνα «να περιέλθει διάφορα… χωρία προς ευλογίαν των κατοίκων». Η λιτάνευση είναι έθιμο που συνεχίζεται και σήμερα και λαμβάνει χώρα την περίοδο του Πάσχα, έχοντας τώρα διάρκεια 15 ημερών

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο