Ο νέος Ηρώδης “τρώει” τα νήπια

Ο Σεπτέμβριος δεν επιφυλάσσει έξοδα μόνο για τους γονείς παιδιών σχολικής ηλικίας. Αντίστοιχα ίσως και λίγο πιο αυξημένα για τους γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας. Οι εργαζόμενοι γονείς και δη οι μητέρες δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο το θέμα της διαπαιδαγώγησης και της φροντίδας των παιδιών τους.
Καλούνται επιπλέον να βρουν λύση και στο θέμα της φύλαξής τους όταν λείπουν για δουλειά, αφού πολλά είναι τα νήπια που έμειναν χωρίς την δωρεάν φιλοξενία σε παιδικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ, παρά τις υποσχέσεις των υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας και Ανάπτυξης ότι θα ενταχθούν όλα στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
Παρά το γεγονός ότι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση όλων των προσφερόμενων θέσεων για παιδιά σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ, εντούτοις άλλα δείχνει η πραγματικότητα. Αυτό συμβαίνει καθώς, μπορεί μεν το υπουργείο να διέθεσε τελικά το ποσό για να καλυφθεί το σύνολο των προσφερομένων θέσεων (κάτι το οποίο ζητούσε η Κεντρική Ένωση Δήμων), ωστόσο οι αιτήσεις είναι πολύ περισσότερες, κάτι που αποτυπώνεται τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.
Από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΕΤΑΑ στο νησί μας υπήρξαν 195 προσφερόμενες θέσεις, εκ των οποίων κενές έμμειναν 23, ενώ επιλαχόντες είναι 6. Ειδικότερα, από τις 53 θέσεις που υπήρχαν αντίστοιχα στον Α΄ και Β΄ Παιδικό Σταθμό καλύφθηκαν όλες με 1 επιλαχόντα. Το ίδιο και στης Λιθακιάς με τους επιλαχόντες να ανέρχονται στους 5. Στο Καταστάρι καλύφθηκαν οι 9 από τις 18 θέσεις με 9 κενές, στο Αργάσι οι 14 από τις 18 με 4 κενές και στο Καλλιπάδο οι 25 από τις 35 με 10 κενές θέσεις. Σε αυτές να προστεθούν και οι 31 αιτήσεις που απορρίφθηκαν λόγω ανεπάρκειας δικαιολογητικών.Τελευταία άρθρα