Σημαντικές καθυστερήσεις για την ένταξη στο νόμο Κατσέλη

Δεκάδες είναι καθημερινά οι ιδιοκτήτες ακινήτων που απευθύνονται στο Ειρηνοδικείο του νησιού, καταθέτοντας προσφυγές με την ελπίδα να ενταχθούν στο νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Πρόκειται για μια ύστατη προσπάθεια να ανακουφιστούν από τις υψηλές δόσεις των δανείων που είχαν λάβει στο παρελθόν, αλλά πρωτίστως να μην χάσουν τα σπίτια τους.
Τι να το κάνεις, όμως, αφού οι περισσότερες από αυτές είναι άγνωστο πότε προγραμματίζεται να συζητηθούν, αφού η πολιτεία δεν έχει λάβει καμία απολύτως πρόνοια για τη στελέχωση με δικαστικό προσωπικό που θα κληθεί άμεσα να αποφασίσει για τον όγκο όλων αυτών των περιπτώσεων.

Έρχονται και πλειστηριασμοί
Το γεγονός επιβεβαίωσε και έγκριτος νομικός του νησιού μας προσθέτοντας ότι “οι διατάξεις του νόμου Κατσέλη είναι ουσιαστικής ανακούφισης ταλαιπωρημένων Ελλήνων, που η οικονομική κρίση και η ανεργία δεν τους επιτρέπουν όπως στο παρελθόν, να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις τους”.
Ωστόσο κατέληξε εκφράζοντας την ανησυχία του μιας και στα τέλη του 2014 εκπνέει ουσιαστικά η μεταβατική περίοδος για την προστασία της πρώτης κατοικίας και από το επόμενο έτος ενεργοποιούνται οι συμπληρωματικοί μηχανισμοί που επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης και η Τράπεζα της Ελλάδος, οι οποίοι, όμως, οδηγούν ουσιαστικά στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών.