Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή μηχανογραφικών δελτίων

Ανοιξε εχθές η εφαρμογή στο διαδίκτυο για την υποβολή μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Η εφαρμογή θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 24 Ιουλίου. Οι υποψήφιοι έχουν ήδη κληθεί να προσέλθουν στο λύκειό τους ούτως ώστε να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας, τον οποίο και θα χρησιμοποιήσουν για την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους.
Χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό και πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων που τους έχει ήδη διατεθεί μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση και να επεξεργάζονται το μηχανογραφικό τους.

Με προσοχή και ψυχραιμία
Μέχρι την ανακοίνωση των βαθμών από τα Λύκειά τους, οι υποψήφιοι θα μπορούν να το μελετούν και να κάνουν προσωρινή αποθήκευση στην πρόχειρη μορφή του για να εξοικειωθούν με τη διαδικασία. Ωστόσο, από την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ μέχρι και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να οριστικοποιήσουν το τελικό τους μηχανογραφικό δελτίο.
Κατόπιν το δελτίο καταχωρίζεται στη βάση του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τον υποψήφιο δεν θα είναι εφικτή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, όσοι υποψήφιοι δεν διαθέτουν υπολογιστή θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές των σχολείων τους.