Πρεμιέρα με την Metropolitan Opera

Την μπαρόκ όπερα του Χάιντελ “Το μαγεμένο νησί” από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει στις 21 Ιανουαρίου το κοινό της Λευκάδας στον κινηματογράφο ΑΠΟΛΛΩΝ, σε συνεργασία του δήμου Λευκάδας με τον Antenna που έχει και τα δικαιώματα για την Ελλάδα. Πρόκειται για ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός που ουσιαστικά ανοίγει και τις πόρτες και για άλλες τέτοιες συνεργασίες.
Σε σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Antenna αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “Την αυλαία του δεύτερου μέρους για το πρόγραμμα «The Met: Live in HD» ανοίγει μοναδικά, στις 21 Ιανουαρίου 2012, η παράσταση «The Enchanted Island» («Το Μαγεμένο Νησί»), του George Frideric Haendel. Στο εξαιρετικό αυτό έργο, οι λάτρεις της Μπαρόκ όπερας θα απολαύσουν, μέσα από μια ιστορία εμπνευσμένη από τον Σαίξπηρ, τους καλύτερους λυρικούς ερμηνευτές σε μια εξαίσια μουσική παράσταση- pastiche με αποσπάσματα έργων κάποιων από τους σπουδαιότερους και διασημότερους Μπαρόκ συνθέτες.
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους της σεζόν το πρόγραμμα «The Met: Live in HD» της Μetropolitan Opera, ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ καλωσορίζει στο δίκτυο προβολής του δύο ακόμα αίθουσες: Το Δημοτικό Θέατρο Λαμίας και τον Δημοτικό Κινηματογράφο στην Λευκάδα.