Οικόπεδο στο δήμο για ανέγερση σχολείου

Διαδικαστικού περιεχομένου ήταν τα δεκαέξι θέματα της ημερήσιας διάταξης της πρώτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής για πρώτη φορά στη Λευκάδα, σε αντίθεση με αυτή του Σαββάτου όπου η σημαντικότητα των θεμάτων δεν επέτρεψε παρά να συζητηθούν μόνο τέσσερα.
Στη δωρεά ενός οικοπέδου με αποκλειστικό σκοπό της ανέγερση από το Δήμο Δημοτικού Σχολείου στο χώρο αυτό και με τον όρο ότι αν δεν πραγματοποιηθεί η ανέγερση του κτιρίου εντός πενταετίας το ακίνητο θα επιστρέψει αυτοδίκαια στην κυριότητα της Περιφέρειας καθώς και ότι μετά την χρήση του οικοπέδου για την ανέγερση κτιρίου ως δημοτικού σχολείου, δεν θα μεταβληθεί η χρήση του ακινήτου
προχώρησε με ομόφωνη απόφασή του το περιφερειακό συμβούλιο μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη, Διονύση Μυλωνά.
Στην εισήγησή του ανέφερε ότι η περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου έχει στην απόλυτη κυριότητα νομή και κατοχή της οικόπεδο εμβαδού 4.500,38 τ.μ. στην θέση Ντικόπουλου Τραγακίου, το οποίο αγοράστηκε από πιστώσεις του υπουργείου Παιδείας με αποκλειστικό σκοπό την ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου Δερματούσας. Η δωρεά στο Δήμο Ζακύνθου γίνεται για την εκπλήρωση κοινωφελούς σκοπού.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”