“Στριμωξίδι” τέλος για τα νήπια στο Νυδρί

“Κάλλιο αργά, παρά ποτέ” συνηθίζει να λέει ο λαός μας, όταν θέλει να δώσει έμφαση στο αποτέλεσμα και όχι στο χρόνο που σπαταλήθηκε μέχρι να φθάσει κανείς σ’ αυτό. Μπορεί, λοιπόν, η σχολική χρονιά στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Νυδριού να ξεκίνησε «στραβά» με τους υπεράριθμους μαθητές να βρίσκονται «στοιβαγμένοι» ο ένας πάνω στον άλλο, μπορεί τα χρονοδιαγράμματα ως προς την αποπεράτωση των εργασιών στο σχολείο του Περιγιαλίου, όπου αποφασίστηκε να μεταφερθούν τα παιδιά, να μην τηρήθηκαν, μπορεί οι νηπιαγωγοί και οι γονείς να έφθασαν για άλλη μια φορά στο αμήν, αγανακτισμένοι με την νοοτροπία της προχειρότητας των διοικούντων, παρόλα αυτά η πρόσφατη παράδοση του ανακαινισμένου σχολικού κτηρίου στο Περιγιάλι στα υπεράριθμα νήπια του Νυδρίου, δημιούργησε κλίμα εφορίας κι έφερε χαμόγελα ικανοποίησης σε μικρούς και μεγάλους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του nealefkadas.gr, στη φρεσκοβαμμένη αίθουσα όλα είναι στην εντέλεια. Η βιβλιοθήκη, ο χώρος παιχνιδιού, ο χώρος δραστηριοτήτων. Δίπλα ακριβώς από την αίθουσα διδασκαλίας, οι μικρές τουαλέτες των παιδιών, η κατασκευή των οποίων ολοκληρώθηκε πρόσφατα.
Η γενικότερη εικόνα στον περιβάλλοντα χώρο είναι πλέον αισθητά βελτιωμένη. Το δάπεδο έχει στρωθεί με ψιλό χαλικάκι, η περίφραξη ασβεστώθηκε, ενώ η σκουριασμένη καγκελόπορτα απέκτησε γιορτινό κόκκινο χρώμα. Τώρα πλέον τα παιδιά ολόκληρου του νηπιαγωγείου θα έχουν περισσότερο χώρο και χρόνο να παίζουν, να ζωγραφίζουν, να μαθαίνουν.