Γεγονός ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Τσιλιβί


Η περσινή πρόταση του ξενοδόχου, Χρήστου Ξένου, σύμφωνα με την οποία αποτελεί αναγκαιότητα η δημιουργία ενός Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Τσιλιβί, μέσα στον οποίο θα συμμετέχουν από ξενοδοχεία μέχρι και εστιατόρια, φαίνεται ότι λαμβάνει σάρκα και οστά φέτος, αφού σε συνάντηση που έγινε πριν από μερικές ημέρες υπήρξε ταύτιση απόψεων απ΄ όλους τους εμπλεκόμενους και έτσι το μόνο που απομένει είναι να κατατεθεί το καταστατικό του Συνδέσμου στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να δοθεί το “πράσινο φως” και από εκεί.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Αρκαδίων, Νίκος Γιακουμέλος, υπογράμμισε πως έχει ήδη επιλεγεί προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο, κάτι που σημαίνει ότι όταν ολοκληρωθεί και η δικαστική διαδικασία, τότε θα μπορούν να διεξαχθούν εκλογές για ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου.
Στον Σύνδεσμο, πάντως, δεν έχουν εγγραφεί οι Σύλλογοι της περιοχής, αλλά μεμονωμένοι επιχειρηματίες, οι οποίοι προέρχονται από διάφορους κλάδους, όπως είναι ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ, σούπερ-μάρκετ, κ.λ.π.
Στόχος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων είναι να παρεμβαίνει σε κάθε σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί την περιοχή του Τσιλιβί, προσπαθώντας να δίνονται άμεσες λύσεις, προκειμένου οι τουρίστες να μένουν ικανοποιημένοι και να μην εκφράζουν παράπονα.
Εξάλλου, όπως έχει αναφερθεί κατ΄ επανάληψη, είναι διαφορετικό να γίνονται μεμονωμένες διεκδικήσεις από τους Συλλόγους της περιοχής, και άλλο πράγμα να υπάρχει μια “ενιαία φωνή”, η οποία θα πιέζει προς κάθε κατεύθυνση και θα εκφράζει τα συμφέροντα όλων των κλάδων.
Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση του κ. Ξένου είχε “αγκαλιαστεί” από τους φορείς της περιοχής, όμως όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρχε καμία εξέλιξη. Τις τελευταίες ημέρες, όμως, οι επιχειρηματίες αποφάσισαν να προβούν στη δημιουργία του Συνδέσμου, ούτως ώστε να υπάρχει ενιαίο μέτωπο για την αντιμετώπιση και της τουριστικής κρίσης.Τελευταία άρθρα