Αντιδράσεις για τις ταμειακές στα ενοικιαζόμενα δωμάτια

Ανάστατος είναι ο κλάδος των ενοικιαζομένων δωματίων, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να τοποθετηθούν ταμειακές μηχανές και εκεί.
Ο πρόεδρος των ενοικιαζομένων δωματίων Πλάνου, αλλά και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας (ΣΕΔΕ), Άκης Τσιώλης, τόνισε ότι η Κυβέρνηση λαμβάνει μόνο φοροεισπρακτικά μέτρα, με αποτέλεσμα να έχει στεγνώσει η αγορά.
“Η Συνομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων έστειλε ένα έγγραφο στα αρμόδια Υπουργεία, ζητώντας να μην τοποθετηθούν ταμειακές μηχανές στις επιχειρήσεις μας. Δεν είναι δυνατόν ένας επιχειρηματίας που έχει από ένα έως τέσσερα δωμάτια, να είναι υποχρεωμένος να βάλει ταμειακή μηχανή και να επιβαρυνθεί με ένα ακόμη έξοδο. Ο τουρισμός περνά μεγάλη ύφεση και, δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν το έχει καταλάβει ακόμη. Προσπαθεί να εισπράξει χρήματα από παντού. Πώς θα γίνει, όμως, αυτό, από τη στιγμή που υπάρχει μεγάλη κρίση; Στο τέλος θα βρεθούμε όλοι οι επιχειρηματίες να χρωστάμε στο ΙΚΑ και στην Εφορία, επειδή έτσι το θέλουν οι κυβερνώντες. Πολλοί συνάδελφοί μου θα ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους από τον Ιούλιο, κάτι που σημαίνει ότι ο Μάϊος και ο Ιούνιος θα είναι “νεκροί” μήνες. Την ίδια ώρα, οι Τράπεζες δε δίνουν ούτε ένα ευρώ στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Μέσα σε όλα αυτά τα προβλήματα, έρχεται να προστεθεί και η ασυνεννοησία που υπάρχει με τους υπουργούς. Πραγματικά, δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη με τα υπουργεία” σημείωσε ο κ. Τσιώλης.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος των ενοικιαζομένων δωματίων Πλάνου αναφέρθηκε και στις πινακίδες τιμών, τονίζοντας πως η σχετική προθεσμία λήγει στις 31 Μαίου.
“Οι συνάδελφοι θα πρέπει να έρθουν μέχρι τις 31 Μαίου στα γραφεία της Ομοσπονδίας, ούτως ώστε να πάρουν τις πινακίδες τιμών και να καθορίζουν οι ίδιοι τις τιμές τους. Αν δεν το κάνουν αυτό, τότε θα αναγκαστούν να δουλέψουν με τις τιμές που θα επιβάλλει ο ΕΟΤ” υπογράμμισε ο κ. Τσιώλης.
Τέλος, ο ίδιος σχολιάσε και την απεργία που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ζακυνθίων, σημειώνοντας ότι αυτή η κίνηση κάνει κακό στη Ζάκυνθο.
“Κατ΄ αρχήν, κατανοώ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ωστόσο, θεωρώ πως οι υπάλληλοι του Δήμου Ζακυνθίων θα πρέπει να χαμηλώσουν τους τόνους και να ανοίξουν τον Δήμο, προκειμένου να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος. Προσωπικά, προσβάλλομαι όταν ακούω προέδρους σωματείων να λένε ότι δεν αναγνωρίζουν τον Δήμαρχο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταργεί τους θεσμούς. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να εκφράζονται με συνδικαλιστικούς, και όχι με πολιτικούς όρους” υπογράμμισε ο κ. Τσιώλης.Τελευταία άρθρα