Επεκτάθηκε και στα ξενοδοχεία των Αλυκών το “all inclusive”

Mε τον Δήμαρχο Αλυκών, Αντώνη Γκούσκο, συναντήθηκε, τη Μεγάλη Δευτέρα, ο πρόεδρος των ενοικιαζομένων δωματίων της περιοχής, Διονύσης Γουσέτης, ο οποίος ανέφερε στην “Ημέρα” πως βασικό θέμα συζήτησης ήταν η καθαριότητα.
“Έρχεται η νέα τουριστική σεζόν και γι΄ αυτόν τον λόγο ζητήσαμε μια συνάντηση με τον Δήμαρχο Αλυκών, προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα και να δοθούν λύσεις, όπου αυτό είναι δυνατόν. Ο κ. Γκούσκος δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να διατηρήσει τον Δήμο καθαρό. Πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Σε πολλά σημεία του Δήμου Αλυκών δεν υπάρχουν πεζοδρόμια, με αποτέλεσμα να έχουν φυτρώσει χόρτα, ανάμεσα στα οποία έχουν ρίξει σκουπίδια. Ουσιαστικά, επιθυμούμε να γίνεται πεζή καθαριότητα, ούτως ώστε ο Δήμος μας να μην αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Σε ό,τι αφορά την καλοκαιρινή περίοδο, θεωρώ ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Ο Δήμος Αλυκών είναι ξεχασμένος απ΄ όλους. Δεν έχουμε τις υποδομές που διαθέτουν άλλα μέρη, όμως η δημοτική αρχή προσπαθεί για το καλύτερο, προκειμένου να σταθούμε όρθιοι” υπογράμμισε ο κ. Γουσέτης.
Στη συνέχεια, ο ίδιος ανέφερε ότι οι περισσότεροι συνάδελφοί του δεν έχουν κλείσει συμφωνίες για τα δωμάτιά τους, ενώ πρόσθεσε πως το φαινόμενο του “all inclusive” έχει επεκταθεί και στο Δήμο Αλυκών.
“Οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζομένων δωματίων αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες για την επίτευξη συμφωνίας με τους τουρ-οπερέϊτορς. Οι τελευταίοι προτιμούν τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, και όχι τις μικρότερες, δεδομένου ότι θέλουν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα του “all inclusive”, με το οποίο οι τουρίστες μένουν όλη μέρα μέσα στα ξενοδοχεία και δεν βγαίνουν για να αγοράσουν ούτε ένα μπουκάλι νερό! Το πρόγραμμα αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο στα μπαρ και τα εστιατόρια της περιοχής μας, πολλά από τα οποία είναι κλειστά. Αν κάνει κάποιος μια βόλτα στον Αλικανά, θα διαπιστώσει ότι αρκετά μαγαζιά έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους. Υπάρχουν ξηλωμένα πράγματα στον προαύλιο χώρο τους, καθώς και πεταμένες πινακίδες. Θα ήθελα να τους παρακαλέσω να μαζέψουν αυτά τα αντικείμενα από τις εισόδους των καταστημάτων τους, γιατί η εικόνα της… “ερημοποίησης” που έχει δημιουργηθεί δεν είναι ωραία” σημείωσε ο κ. Γουσέτης.