Άδεια τα δωμάτια των ξενοδοχείων για το Πάσχα

Η υπέρογκη αύξηση της τιμής της βενζίνης, καθώς και η οικονομική κρίση, είναι οι κυριότεροι λόγοι που φέτος οι Έλληνες θα περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και δεν θα ταξιδέψουν σε κάποιο νησί για να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα.
Το παραπάνω δεν αποτελεί ένα αυθαίρετο συμπέρασμα, αλλά είναι η σκληρή πραγματικότητα, την οποία βιώνουν και τα ξενοδοχεία της Ζακύνθου, τα περισσότερα εκ των οποίων θα μείνουν κλειστά τις ημέρες αυτές, ενώ όσα θα είναι ανοιχτά γνωρίζουν από τώρα ότι οι κρατήσεις τους θα είναι μειωμένες κατά 60%!
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ζακυνθίων, Γιάννης Ξένος, υποστήριξε πως αν το ίδιο φαινόμενο επαναληφθεί και την καλοκαιρινή περίοδο, τότε η φετινή χρονιά θα είναι καταστροφική για τον τουριστικό κλάδο.
“Δυστυχώς, οι κρατήσεις είναι μειωμένες κατά 60%, σε σχέση με πέρυσι. Διαπιστώνουμε ότι ο κόσμος είναι επιφυλακτικός, λόγω της οικονομικής κρίσης. Παράλληλα, το Πάσχα είναι πρώϊμα φέτος και έτσι δεν βλέπω να γίνεται καλύτερη η κατάσταση τις επόμενες ημέρες. Αν το φαινόμενο της πτώσης του Ελληνικού τουρισμού επαναληφθεί και την καλοκαιρινή περίοδο, τότε τα πράγματα δεν θα είναι καλά για όλους μας. Θα ανοίξουν μεν κάποια ξενοδοχεία, όμως τα 90 από τα 100 δωμάτιά τους θα είναι άδεια! Γνωρίζω έναν ιδιοκτήτη δύο ξενοδοχείων στον Λαγανά, ο οποίος μου ανέφερε ότι φέτος θα ανοίξει μόνο το ένα. Σε ό,τι αφορά τα ξενοδοχεία της πόλεως, αυτά άλλες χρονιές είχαν πληρότητα 100%, όμως στην παρούσα φάση δεν ξεπερνούν το 40%! Εύχομαι να αλλάξουν τα δεδομένα τις επόμενες ημέρες, όμως με βάση τα τωρινά στοιχεία δεν είμαι αισιόδοξος” υπογράμμισε ο κ. Ξένος.
Στη συνέχεια, ο ίδιος υποστήριξε πως το κόστος μεταφοράς μιας οικογένειας προς τη Ζάκυνθο, είναι κατά πολύ φθηνότερο από εκείνο που χρειάζεται για να πάει σε κάποιο νησί του Αιγαίου.
“Μια οικογένεια χρειάζεται 150 περίπου ευρώ για να έρθει στη Ζάκυνθο (εισιτήρια και καύσιμα). Το κόστος για να μεταβεί κάποιος σε ένα νησί του Αιγαίου είναι 350 ευρώ και πλέον. Θεωρώ ότι το νησί μας είναι ένας ιδανικός και φτηνός προορισμός. Υπάρχουν αρκετά Πασχαλινά δρώμενα, ενώ οι τιμές στα ξενοδοχεία και στα καράβια είναι προσιτές” τόνισε ο κ. Ξένος.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ζακυνθίων πρόσθεσε πως έχει γίνει διαφήμιση της Ζακύνθου σε πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης, όμως σημείωσε πως το τελευταίο διάστημα έχουν συμβεί διάφορα γεγονότα στη Ζάκυνθο, τα οποία επηρέασαν την ψυχολογία του κόσμου.

Πανάκριβο το Πάσχα λέει το ΕΛΚΕΚΑ
Το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ), πάντως, αναφέρει, σε σχετική ανακοίνωσή του, ότι το κόστος μεταφοράς με ΙΧ για την έξοδο των Αθηναίων καταναλωτών, θα είναι ακριβότερο φέτος κατά 56%. Το ΕΛΚΕΚΑ υποστηρίζει ότι το κόστος διαβίωσης και μετακίνησης έχει αυξηθεί. Μόνο για τη μετακίνησή του (καύσιμα), ένας ταξιδιώτης χρειάζεται 125,46 ευρώ, όταν πέρυσι δεν ξόδεψε πάνω από 74,70 ευρώ.