Κρατάει γερά η Ζάκυνθος στις πτήσεις του εξωτερικού

Παρά την οικονομική κρίση που επικρατεί σε πολλές χώρες του εξωτερικού, φαίνεται ότι το τουριστικό προϊόν της Ζακύνθου δεν θα πληγεί ούτε και φέτος, αφού παραμένει στις πρώτες επιλογές για τις τουριστικές διακοπές των ξένων επισκεπτών.
Στην παρούσα φάση, καταρτίζεται το πρόγραμμα των πτήσεων και ήδη στο Αεροδρόμιο υπάρχουν στοιχεία, τα οποία δείχνουν ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει ούτε αύξηση, αλλά ούτε και πτώση, γεγονός που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, μιας και όλοι περίμεναν πως λόγω της οικονομικής κρίσης θα έρθουν λιγότεροι ξένοι επισκέπτες φέτος.
Κάτι τέτοιο, όμως, φαίνεται ότι δεν πρόκειται να συμβεί, αφού οι πτήσεις παραμένουν στα περσινά επίπεδα και πρέπει να προστεθεί ότι το πρόγραμμα δεν έχει κλείσει ακόμη. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκύψει και μια μικρή αύξηση.
Όλα δείχνουν ότι ο αγώνας και η προσπάθεια που έχουν καταβάλλει η Νομαρχία, αλλά και οι Δήμοι της Ζακύνθου, έχουν πιάσει τόπο. Η προβολή της Ζακύνθου στις τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού αποδίδει καρπούς, αφού αν δεν υπήρχε ενδιαφέρον από τους ξένους για να περάσουν τις διακοπές τους στο νησί μας, τότε οι αεροπορικές εταιρείες δεν θα προγραμμάτιζαν πτήσεις προς τη Ζάκυνθο.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η ΤUI θα φέρει περισσότερο κόσμο φέτος στη Ζάκυνθο, αφού δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως όλοι οι ξενοδόχοι δέχθηκαν τις μειώσεις τιμών που πρότεινε η συγκεκριμένη εταιρεία.
Από ΄κει και πέρα, η πρώτη καλοκαιρινή πτήση ήταν να φτάσει στο νησί μας στις 15 Απριλίου, όμως αναβλήθηκε. Η έλευση των ξένων επισκεπτών θα ξεκινήσει από τις αρχές Μαίου. Σε όλα αυτά, θα πρέπει να προσθέσουμε και την αεροπορική εταιρεία “Easy Jet”, η οποία έχει έρθει σε συμφωνία με τους φορείς του νησιού και έτσι υπολογίζεται ότι θα φέρει γύρω στους 15.000 Βρετανούς τουρίστες, αριθμός που είναι άκρως ικανοποιητικός.