Α. Γκερέκου: “Έχουμε πολλά να ωφεληθούμε από τη Ρωσία”

Την αναγκαιότητα ενίσχυσης του τουρισμού από τη Ρωσία προς τη χώρα μας, επεσήμανε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στους εκπροσώπους των ρωσικών ΜΜΕ, η Υφυπουργός Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου, στα πλαίσια της έκθεσης της Μόσχας.
Στις δηλώσεις που εξασφάλισε αποκλειστικά η “Ημέρα”, η Υπουργός αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και ταυτόχρονα εξέφρασε την αισιοδοξία της, ότι η ροή τουριστών από την Ρωσία προς την Ελλάδα θα είναι σημαντική, επισημαίνοντας πως ο τουρισμός αποτελεί για τη χώρα μας τον κυριότερο κλάδο της οικονομίας της.
Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση που έδειξαν οι Ρώσοι στις δράσεις που ανέπτυξε το Υπουργείο στην πρωτεύουσά τους και αναφέρθηκε σε μελλοντικούς στόχους που τίθενται για την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας.
“Η έκθεση της Μόσχας είναι κάθε χρόνο σημαντική για την Ελλάδα. Φέτος, η έκθεση είναι ακόμα πιο σημαντική. Είναι αλήθεια, ότι η συγκυρία είναι δεν είναι θετική για τη χώρα μας. Εδώ και καιρό πρωταγωνιστούμε αρνητικά βέβαια στα παγκόσμια ΜΜΕ, για ζητήματα που αφορούν την οικονομία μας.
Όμως, όλη αυτή η δημοσιότητα, προωθεί μια εξαιρετικά μονόπλευρη εικόνα της χώρας μας, η οποία κάθε άλλο παρά αληθινή είναι. Η δική μας παρουσία σήμερα εδώ, έχει πάνω από όλα στόχο, να γίνουμε ακόμα πιο ελκυστικοί”, επεσήμανε μεταξύ άλλων, στην αρχική της τοποθέτηση η Υπουργός.
Αναφερόμενη στα προσόντα της χώρας μας, η κ. Γκερέκου σημείωσε πως “οι τιμές έχουν καθηλωθεί στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα, ενώ η ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών παραμένει η καλύτερη δυνατή. Ο τουρισμός είναι βασικός άξονας της οικονομίας μας και χρειάζεται να στηριχθεί”.
Σύμφωνα με την Υπουργό, τα πρώτα μηνύματα από τις κρατήσεις για το φετινό καλοκαίρι, “μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι”, σημειώνοντας πως στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού-Τουρισμού και της χώρας γενικότερα, είναι να “χτίσουμε μια σημαντική φιλία με τη Ρωσία”.
Η Υπουργός, αναφέρθηκε και στα πλεονεκτήματα της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού έναντι άλλων κρατών, λέγοντας ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός από έτοιμες μαρίνες που μπορούν να αποτελέσουν κίνητρο για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.
Επίσης, προέβαλε τις δυνατότητες ανάπτυξης αρχαιολογικού, θρησκευτικού και πολιτιστικού τουρισμού που μπορούν να “δέσουν” στην Ελλάδα, όπως και στις νέες δυνατότητες ανάπτυξης του λεγόμενου “πράσινου τουρισμού”.
Στάθηκε επιπλέον, στο νομοσχέδιο που προωθείται και για τον ιαματικό τουρισμό, αλλά και στις προσπάθειες της Κυβέρνησης συνολικότερα, για μείωση της γραφειοκρατίας με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και από τη Ρωσία.
Υπογραμμίζοντας πως “είναι εξαιρετικά σημαντικό να βλέπουμε την έμπρακτη υποστήριξη προς εμάς, ειδικότερα αυτή τη χρονιά”, σε σχετική αναφορά από Ρωσίδα δημοσιογράφο για τις δυνατότητες βοήθειας της Ελλάδας από τη Ρωσία, η η κ. Γκερέκου υπογράμμισε ότι “ο ελληνικός τουρισμός θα είναι κερδισμένος και ένα μεγάλο μέρος αυτής της προσπάθειας θα οφείλεται στη Ρωσία”.
Μεταξύ άλλων, η ίδια χαρακτήρισε αναγκαιότητα τη δημιουργία Οργανισμού που θα ασχολείται αποκλειστικά με τα στατιστικά του τουρισμού, υπογραμμίζοντας πως η μέχρι σήμερα κατάσταση δεν βοηθούσε, καθώς εικόνα υπήρχε μόνο από ορισμένα στοιχεία που συγκέντρωνε ο ΣΕΤΕ ή άλλοι φορείς. Σημείωσε πως πρέπει να υπάρχει “εξειδικευμένη γνώση για κάθε χώρο”, επισημαίνοντας πως σε αυτή την κατεύθυνση θα ενισχυθεί και η στατική Υπηρεσία.