Εμπόδια για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

Δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της Εργατικής Εστίας, τα μέλη του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων του Δήμου Ελατίων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Πέτρο Τσουκαλά.
Ο κ. Τσουκαλάς συμμετείχε στην πρόσφατη συνάντηση που έγινε στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου, όπου ο υπάλληλος της Εργατικής Εστίας, Χρήστος Μπαλάσκας, ενημέρωσε τους επιχειρηματίες του νησιού για τα “ευεργετικά” αποτελέσματα που έχει ο κοινωνικός τουρισμός.
Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων στο Δήμο Ελατίων δεν φαίνεται ότι πείστηκαν, ενώ ως εμπόδια παρουσιάζονται τα λίγα καταλύματα που έχουν, καθώς και η αδυναμία τους να παρέχουν πρωϊνό και μεσημεριανό στους τουρίστες που στέλνει στο νησί η Εργατική Εστία.
“Ο Σύλλογός μας απαριθμεί 25 μέλη. Ενημέρωσα τους συναδέλφους για τη δυνατότητα που έχουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της Εργατικής Εστίας, όμως διαπίστωσα πως δεν είναι πρόθυμοι να κάνουν κάτι τέτοιο για δύο βασικούς λόγους: Α) Έχουν από ένα έως πέντε δωμάτια, επομένως δεν τους συμφέρει να δηλώσουν συμμετοχή και Β) Δήλωσαν αδυναμία να καλύψουν έναν από τους όρους που θέτει η Εργατική Εστία και ο οποίος έχει να κάνει με την παροχή πρωϊνού και μεσημεριανού στους κοινωνικούς τουρίστες” τόνισε ο κ. Τσουκαλάς.
Ερωτηθείς για το ποιά προβλήματα υπάρχουν στο Δήμο Ελατίων, ο κ. Τσουκαλάς επισήμανε ότι η δημοτική αρχή έχει φροντίσει για την επίλυση βασικών ζητημάτων, όπως είναι η καθαριότητα, ενώ πρόσθεσε πως η περιοχή αναπτύσσεται ραγδαία, μιας και τα τελευταία χρόνια κατασκευάζονται πολλά πέτρινα σπίτια, γεγονός που βοηθά στο να διατηρηθούν τα παραδοσιακά στοιχεία του ορεινού Δήμου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ενημέρωση που έκανε ο κ. Μπαλάσκας αρκετοί ξενοδόχοι ζήτησαν πληροφορίες για το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού. Η προθεσμία για την υπογραφή συμβάσεων με την Εργατική Εστία λήγει στις 29 Ιανουαρίου.