

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της Ν.Δ., τόνισε ότι “θα πρέπει να εστιάσουμε στα θέλω της κοινωνίας, στις ορατές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα” . Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη ΔΕΘ, τονίζοντας ότι “θα αποτελέσει καθρέφτη της αλήθειας, αλλά και τεστ αξιοπιστίας”.
“Στη ΔΕΘ θα είμαστε συγκεκριμένοι στο σχέδιο μας για την Ελλάδα του 2030, με μέτρα άμεσα, αλλά και μεταρρυθμίσεις που θα αποδίδουν σταδιακά”, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης σχετικά με τη ΔΕΘ και συνέχισε: “Οι ανακοινώσεις θα αφορούν τη στήριξη της μεσαίας τάξης, με ιδιαίτερη έμφαση σε ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους. Μην περιμένετε κατάλογο εξαγγελιών, αλλά οδικό χάρτη προς τα επόμενα καλύτερα χρόνια”.
“Καθρέφτης της αλήθειας για όλους και τεστ αξιοπιστίας η φετινή ΔΕΘ” συνέχισε. Θα κριθούν όσοι λένε ότι τάχα θα φορολογήσουν το 1% του πλούτου και όταν κυβέρνησαν φορολόγησαν το 99% των Ελλήνων”, Αυτό “καρφί” για τον Αλέξη Τσίπρα. “Θέλουν να δείχνουν σοβαροί αλλά αρνούνται την κοστολόγηση των εξαγγελιών τους, λέγοντας ότι το ΓΛΚ κάνει “μπακάλικους υπολογισμούς”.
Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, συμπλήρωσε: “Κατέρρευσε ένας ακόμη πύργος από λάσπη που έχτιζε επί μήνες η αντιπολίτευση. Οι εργολάβοι της τοξικότητας να αναλογιστούν για το πώς διέσυραν συναδέλφους τους με τις αθλιότητές τους και προσφέρουν ιδεολογικό οξυγόνο στη βία, για να φτάνουμε σε εμπρησμούς και σε δολοφονίες όπως της Βάγιας Νέστορα”. Πάντως επέμενε για πολλοστή φορά ότι οι εκλογές θα γίνουν την Άνοιξη του επόμενου χρόνου.
Δεν μπορεί κανείς να αγνοεί τους λόγους του Πρωθυπουργού, ούτε το κλίμα που θέλει να διαμορφώσει. Άλλωστε όλες οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν έως τώρα πρώτο και με δικό του το μπόνους των εδρών. Επομένως και ρυθμιστή των εξελίξεων της κυβερνησιμότητας. Μπορεί να είναι μακριά από την αυτοδυναμία, αλλά από το κόμμα του περνάει κάθε δυνατή λύση, τουλάχιστον έως τώρα και με ορίζοντα τις πρώτες εκλογές. Ο ίδιος βέβαια γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τον κίνδυνο της χαλαρής ψήφου ή της τιμωρητικής ψήφου διαμαρτυρίας. Στρέφει λοιπόν το ενδιαφέρον και την προσοχή όλων στις πρώτες εκλογές, σαν να μην υπάρχει επόμενη μέρα. Δεν έχουμε δει ακόμη τις οποίες επιπτώσεις του κόμματος Σαμαρά. Πάντως όσα και να λέμε, η ακρίβεια στο ράφι θα παίξει τον πρωτεύοντα ρόλο και το διεθνές κλίμα με τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες στον Κόλπο, δεν φαίνεται να ευνοούν μια καλύτερη κατάσταση στην οικονομία, Ίσως και να ψαλιδίσουν και τις εξαγγελίες της ΔΕΘ. Μπορεί επομένως όλα αυτά, να αλλάξουν και τους σχεδιασμούς για το χρόνο των εκλογών.