Διέκοψε τις πτήσεις της η TUI Nordic προς Κεφαλλονιά

Σαν βόμβα έσκασε αργά το βράδυ της Πέμπτης η πληροφορία ότι η θυγατρική της TUI, ο μεγάλος tour operator που διακινεί τουρίστες από τις Σκανδιναβικές χώρες προς την Ελλάδα θα διακόψει τις πτήσεις του σε αρκετούς Ελληνικούς προορισμούς μεταξύ των οποίων και η Κεφαλλονιά.
Από τις αρχές του Οκτώβρη η TUI Nordic είχε αρχίσει τα προβλήματα. Αν θυμάστε, είναι η εταιρία που έθεσε θέμα να μπει όρος στα συμβόλαια με την Ελλάδα η εξόφληση και σε δραχμή ή σε άλλο εθνικό νόμισμα, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών.
Για το 2012 αυτός ο μεγάλος ΤΟs είχε προγραμματίσει τρεις πτήσεις την εβδομάδα, με συνολικές αφίξεις 9.200 Σκανδιναβούς τουρίστες.
Το 90% των αφίξεων στην Κεφαλλονιά διοχετεύονται στην Σκάλα, ελάχιστοι στην Λάσση και πολύ λίγοι στον Κατελειό. Αυτά είναι τα τρία σημεία επιλογής της στην Κεφαλονιά.
Η πληροφορία ήρθε από το Λονδίνο και δεν είχαμε την ευκαιρία, αναφέρει το kefaloniapress, για πλήρη επιβεβαίωση ότι διακόπηκαν οι πτήσεις, είχαμε όμως την επιβεβαίωση ότι συζητήθηκε το θέμα στα επιτελεία της εταιρίας και αναμένεται και η επίσημη η ανακοίνωσή του.
Μια τέτοια εξέλιξη θα γυρίσει την Κεφαλονιά χρόνια πίσω και θα φέρει μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό του νησιού μας κυρίως στην Σκάλα. Ελπίζουμε, αναφέρει το δημοσίευμα, να υπάρχει χρόνος για να γίνουν οι σχετικές παρεμβάσεις προς την TUI Nordic.