Με αρμοδιότητα την Αρχαιολογία

Στον 6ο όροφο -τον όροφο των Υπουργών- στο κτίριο της Λεωφόρου Αμαλίας εγκαταστάθηκε ο υφυπουργός τουρισμού Πέτρος Αλιβιζάτος και ετοιμάζει πυρετωδώς το επιτελείο του. Ο κ. Αλιβιζάτος έχει ήδη αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της αρχαιολογίας, άρα θα είναι υφυπουργός πολιτισμού – τουρισμού, ενώ τις επόμενες ημέρες ολοκληρώσει την συνεργασία του με τον Υπουργό Παύλο Γερουλάνο, για την πλήρη ανάληψη των καθηκόντων του και με άλλους τομείς ευθύνης. Η στελέχωση του γραφείου του σχεδόν έχει ολοκληρωθεί. Το επιτελείο του είναι βασικά Κεφαλλονίτες, ενώ η γραμματεία του θα αποσπαστεί από άλλες υπηρεσίες του δημοσίου.
Διευθύντρια του Υπουργικού Γραφείου ανέλαβε η Διευθυντρια του Υπουργείου Τουρισμού κα Τέση Μαρκάτου. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βαγγέλης Φιορεβάντες, έχει ήδη αναλάβει έργο παρά τω υφυπουργω, καθώς έχοντας την εμπειρία της συνεργασίας του με τον Πέτρο Αλιβιζάτο όταν ήταν βουλευτής, ξέρει πολύ καλά όλες τις προτεραιότητές του και υπάρχει εξαιρετικό κλίμα επικοινωνίας μεταξύ τους. Τις Νομικές του Συμβουλές θα δίνει ο Κεφαλλονίτης δικηγόρος κ. Γεράσιμος Παναγιωτάτος – Τζάκης
Το σημαντικό όμως είναι ότι στο επιτελείο του Υφυπουργού εντάχθηκε ως ειδικός σύμβουλος ο κ. Γιάννης Αγγλος πρώην Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ. Ο κ. Αγγλος έχει μια μεγάλη ιστορία στον ΕΟΤ και στον τουρισμό γενικότερα και για πολλούς θεωρείται “γκουρού” στον τομέα του.
Το καθημερινό πρόγραμμα του Υφυπουργού Πέτρου Αλιβιζάτου ξεκινάει πολύ νωρίς. Γύρω στις 8 – 8.15 το πρωί είναι στο γραφείο του και τελειώνει αργά το βράδυ. Αρνήθηκε αστυνομική προστασία και στην Αθήνα και στην Κεφαλονιά, ενώ δεν έχει παραλάβει ακόμα το Υπουργικό αυτοκίνητο.