Πρωτοβουλία Δημοσίων Υπαλλήλων Κεφαλλονιάς για το χαράτσι

Μια διαμαρτυρία για το χαράτσι, η οποία υπογράφεται τόσο από δημόσιους υπαλλήλους όσο και από πολίτες κυκλοφορεί εδω και μερικές μέρες στις δημόσιες υπηρεσίες της Κεφαλονιάς.
Οι υπογραφές είναι ήδη εκατοντάδες και θα κατατεθούν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο καλούνται να παραβρεθούν και πολίτες προκειμένου να θέσουν το πρόβλημα ενώπιον της Δημοτικής αρχής και να ζητήσουν να αναλάβει δράση όπως τόσοι άλλοι Δήμοι της Ελλάδος.
“Εμείς οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούμε στον Νομό Κεφαλληνίας που έχουμε δεχθεί και δεχόμαστε τη ληστρική επίθεση του μνημονίου και τη μείωση της αξιοπρέπειάς μας ως εργαζόμενοι και ως άνθρωποι αδυνατώντας να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας επιβαρυμένοι με ενοίκια, δάνεια κτλ, αρνούμαστε να πληρώσουμε το χαράτσι της αντισυνταγματικής, όπως την χαρακτήρισαν, επιβολής πληρωμής τέλους ακινήτου μέσω της ΔΕΗ και διακοπής ηλεκτροδότησης μη πληρωμής. Καλούμε την Δημοτική Αρχή του νησιού μας, που έχει μακρά παράδοση στους αγώνες του λαού, να πάρει θέση και να συμπορευτεί με ανάλογους Δήμους της Ελλάδας στο συγκεκριμένο θέμα.
Να μην πληρωθεί το αντισυνταγματικό χαράτσι και να μην υπάρξει σπίτι στην Κεφαλονιά με κομμένο ρεύμα”, αναφέρεται στο σχετικό κείμενο, του οποίου οι υπογραφές θα δοθούν μετά την κατάθεσή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, πάντως πρόκειται για πολλές υπογραφές.