Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για τον “Καλλικράτη”

Στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδος θα πρέπει να ενταχθεί η Ζάκυνθος, σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Αρκαδίων, Άκη Τσιώλη, ο οποίος τόνισε πως είναι πιο εύκολο να πάει κανείς στην Πάτρα, παρά στην Κέρκυρα.
“Έχει διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει συγκοινωνία με την Κέρκυρα, επομένως όλα αυτά τα χρόνια οι Ζακυνθινοί έχουν υποστεί ταλαιπωρία. Αντιθέτως, η Πάτρα απέχει μόλις 2,5 ώρες από το νησί μας, επομένως θεωρώ ότι η Ζάκυνθος είναι απαραίτητο να ενταχθεί στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδος, και όχι στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Εξάλλου, όλες οι Υπηρεσίες, όπως είναι ο ΕΟΤ, έχουν έδρα στην Πάτρα. Ο Νομάρχης της Κερκύρας είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι δεν είναι δυνατόν οι πολλοί, δηλαδή οι Κερκυραίοι, να πάνε στην έδρα των λίγων (Ζάκυνθος, Κεφαλλονιά και Λευκάδα). Η τοποθέτησή του ήταν απαράδεκτη. Όλο αυτό το διάστημα είμαστε οι φτωχοί συγγενείς της Κέρκυρας. Ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτό το δεδομένο, όσο κι΄ αν δεν αρέσει στους Φαίακες” υπογράμμισε ο κ. Τσιώλης.
Με την ιδιότητα του προέδρου των ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων Πλάνου, ο κ. Τσιώλης κάλεσε τους συναδέλφους τού να στείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στον ΟΓΑ, ούτως ώστε να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού. Η προθεσμία λήγει σήμερα.
Τέλος, ο κ. Τσιώλης αναφέρθηκε και στα χρέη που έχει ο Δήμος Αρκαδίων προς τους Συνδέσμους Ύδρευσης και Καθαριότητας, επισημαίνοντας ότι η δημοτική αρχή θα πρέπει να αποδίδει στους Συνδέσμους τα χρήματα που εισπράττει για λογαριασμό τους από τους δημότες.
Παράλληλα, άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή για το ιατρείο που θέλει να φτιάξει στο Δήμο, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν αδειοδοτήσεις, ενώ πρόσθεσε πως δεν συντρέχει λόγος να λάβει χώρα αυτή η ενέργεια, διότι “το νέο Νοσοκομείο απέχει μόλις 500 μέτρα και, παράλληλα, τόσο το Καλλιπάδο, όσο και ο Πλάνος, διαθέτουν ιατρεία”.