Τον Ιούνιο θα γίνει το τακτικό συνέδριο της ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα είναι “κλειστό κλαμπ”, αλλά κόμμα, στο οποίο τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο θα έχει η βάση, δηλαδή τα μέλη και οι φίλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό βγαίνει ως συμπέρασμα από τα όσα είπε στους προέδρους όλων των ΝΟΔΕ της χώρας, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος προσπαθεί να πείσει ορισμένα στελέχη ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουν νοοτροπία και συμπεριφορά.
Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε την Παρασκευή με τους προέδρους των ΝΟΔΕ, ενώ το Σάββατο πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ζακύνθου, Γιάννης Γιαννούλης, τόνισε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο καταστατικό της περιφερειακής οργάνωσης. “Όπως άλλαξε το καταστατικό του κόμματος για την εκλογή αρχηγού από τη βάση της Νέας Δημοκρατίας, το ίδιο θα συμβεί και σε εκείνο που αφορά την περιφερειακή οργάνωση. Πρέπει να το εκσυγχρονίσουμε για να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα δεδομένα και στις ανάγκες της κοινωνίας. Θα γίνουν αλλαγές, λοιπόν, ως προς τα εξ΄ οφίτσιο μέλη που συμμετέχουν σε κάθε Νομαρχιακή Επιτροπή και ως προς τον αριθμό των μελών, ενώ ο εκάστοτε πρόεδρος της ΝΟΔΕ θα εκλέγεται από τη βάση. Τα κεντρικά του κόμματος μάς έδωσαν την εγκύκλιο, προκειμένου να καταθέσουμε, γραπτώς, τις παρατηρήσεις μας σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει η ΝΟΔΕ, ούτως ώστε τα μέλη της να εκφέρουν την άποψή τους. Τονίζω ότι στις 21 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν οι προσυνεδριακές συζητήσεις. Η πρώτη θα γίνει στην Αθήνα, ενώ θα ακολουθήσουν κι΄ άλλες τρεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα στην Πελοπόννησο, στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο. Επισημαίνω ότι ο κανονισμός της περιφερειακής οργάνωσης, τροποποιείται με την έγκριση της Κεντρικής Επιτροπής” υπογράμμισε ο κ. Γιαννούλης.
Εν τω μεταξύ, ο ίδιος σημείωσε πως μόλις εγκριθεί το νέο καταστατικό της περιφερειακής οργάνωσης, τότε θα λάβουν χώρα οι διαδικασίες για την ανάδειξη των επόμενων νομαρχιακών οργάνων και των εκπροσώπων στο τακτικό συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί τον Ιούνιο.
“Στα τέλη Μαίου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για την ανάδειξη των νομαρχιακών επιτροπών και των συνέδρων. Αμέσως μετά, θα πάμε στο 8ο τακτικό συνέδριο του κόμματος, το οποίο θα ασχοληθεί με τις αρχές και τις αξίες. Ο πρόεδρος έχει διευκρινίσει το πώς θέλει να λειτουργεί η Νέα Δημοκρατία από ΄δω και στο εξής, ενώ έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι απαραίτητο να αλλάξουν κάποιες νοοτροπίες, καθώς και ο πολιτικός λόγος. Το συνέδριο θα γίνει τον Ιούνιο, διότι τότε θα έχει παρέλθει ένα εξάμηνο από τις εγγραφές των νέων μελών. Μέχρι τώρα είχαν το δικαίωμα του εκλέγειν. Τώρα, θα έχουν και το δικαίωμα του εκλέγεσθαι” τόνισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ.
Τέλος, ο κ. Γιαννούλης υποστήριξε πως η Νέα Δημοκρατία συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα των αγροτών, όμως πρόσθεσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση διαφωνεί με το κλείσιμο των δρόμων.