Περιμένει το ΦΕΚ για να αναλάβει καθήκοντα ο Δ. Κουτσούμπας

Τη δημοσίευση του ονόματός του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, όπως και των υπολοίπων μελών της Διοίκησης του φορέα από την πλευρά των εκπροσώπων των αρμόδιων Υπουργείων, περιμένει ο νέος πρόεδρος του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου, Δρόσος Κουτσούμπας, προκειμένου και τυπικά να αναλάβει καθήκοντα.
Το όνομα του κ. Κουτσούμπα, ως αντικαταστάτη της Αμαλίας Καραγκούνη-Κύρτσου που παραιτήθηκε, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος τον Δεκέμβριο και η άφιξη του ιδίου στο νησί, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τις τοπικές Αρχές και τους κατοίκους εντός των ορίων του ΕΘΠΖ.
Αρκετοί, πιέζουν για την άμεση συνάντησή τους με τον νέο πρόεδρο, προκειμένου να του εκθέσουν τους προβληματισμούς τους αλλά και να διαπιστώσουν τις «προθέσεις» του, αφού ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, οι σχέσεις με την απερχόμενη διοίκηση του Πάρκου, δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αρκετές συγκρούσεις με τον φορέα. Αιτία γι’ αυτές, αποτέλεσε κυρίως η πρόθεση των κατοίκων και των εκπροσώπων των τοπικών Αρχών για τροποποίηση ή αλλαγή του Προεδρικού Διατάγματος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη λειτουργία του ΕΘΠΖ.
Σε επικοινωνία της εφημερίδας μας με τον κ. Κουτσούμπα, ο νέος πρόεδρος απόφυγε να αναφερθεί σε οποιοδήποτε θέμα, επισημαίνοντας πως άμεσα περιμένει τη δημοσίευση του διορισμού του σε ΦΕΚ, προκειμένου να έρθει στη Ζάκυνθο.
«Δεν μπορεί να γίνει καμία αναφορά σε τίποτα συγκεκριμένο, αν δεν υπάρχει θεσμοθετημένο Διοικητικό Συμβούλιο», σημείωσε ο νέος πρόεδρος, προσθέτοντας πως από τους 28 ανάλογους με το ΕΘΠΖ φορείς σε όλη τη χώρα, μόνο στους 8 έχει ολοκληρωθεί η αντιπροσώπευσή τους.
Εξήγησε, πως οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει και για το τοπικό Πάρκο και ο ίδιος βρίσκεται σε επικοινωνία με τα στελέχη του φορέα, ωστόσο, θα αναπτύξει γενικότερα τα σχέδιά του, από τη στιγμή που θα έρθει στο νησί.
«Υπάρχουν αρκετά «ανοιχτά ζητήματα», τα οποία γνωρίζω. Προχωράμε στην επίλυσή τους από τώρα για ορισμένα και νομίζω, ότι μπορούμε να αναπτύξουμε και άλλες δράσεις άμεσα», κατέληξε. Ως πιθανότερο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων του κ. Κουτσούμπα και τυπικά, αναμένεται να είναι η επόμενη εβδομάδα.