Το καλοκαίρι η παράδοση του νέου Νοσοκομείου

Τον Ιούνιο θα παραδοθεί, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το νέο Νοσοκομείο, όπως δήλωσε στην “Ημέρα” ο Βουλευτής Ζακύνθου, Δημήτρης Βαρβαρίγος, ο οποίος όταν έμαθε ότι διεκόπησαν οι εργασίες, επικοινώνησε με τον Διευθύνων Σύμβουλο της ΔΕΠΑΝΟΜ, κ. Στάντζο, ούτως ώστε να πληροφορηθεί τί ακριβώς έχει συμβεί.
Ο κ. Βαρβαρίγος τόνισε πως όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει μια τετράμηνη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του νέου Νοσοκομείου και πρόσθεσε πως μέχρι τώρα έχει απορροφηθεί το 66% της χρηματοδότησης.
Στη συνέχεια, υποστήριξε πως ο ανάδοχος εργολάβος δεν θα πάρει το 100% της χρηματοδότησης, αφού στις συμβατικές του υποχρεώσεις είναι να συντηρεί το νέο Νοσοκομείο για τα επόμενα δύο χρόνια. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι το 8% περίπου των χρημάτων που του αναλογούν, θα το πάρει μετά από δύο έτη.
Υπενθυμίζουμε, πάντως, ότι ο ανάδοχος εργολάβος δεν πληρώθηκε τα εντάλματα του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα να διακόψει τις εργασίες στις αρχές Δεκεμβρίου.
Παράλληλα, το πρόβλημα με την χρηματοδότηση προέκυψε, λόγω οικονομικής δυσπραγίας. Εξάλλου, όλα τα δημόσια έργα έχουν “κολλήσει” και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην περιοχή μας, αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδος.
Από ΄κει και πέρα, η κυβέρνηση μετέφερε τη ΔΕΠΑΝΟΜ στο υπουργείο Υποδομών (πρώτα υπαγόταν στο υπουργείο Υγείας), με συνέπεια να μην έχει βρει ακόμη τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται πλέον η εκταμίευση των χρημάτων και η υλοποίηση των εργασιών.
Εκτός των παραπάνω, οι αρμόδιοι θα πρέπει να φροντίσουν για τον μηχανολογικό και ιατρικό εξοπλισμό, ο οποίος έχει αγοραστεί και βρίσκεται στις αποθήκες του νέου Νοσοκομείου. Αν το έργο παραδοθεί τον Ιούνιο, στην καλύτερη των περιπτώσεων, τότε ο εξοπλισμός κινδυνεύει να υποστεί φθορές (σκουριά). Δηλαδή, είναι ορατό το ενδεχόμενο να αχρηστευτεί ένας εξοπλισμός, που κόστισε εκατομμύρια ευρώ!