Αναμένει τη μελέτη από την ΤΥΔΚ ο Δήμος Ελατίων

Θέμα ημερών είναι η σύνταξη της μελέτης από την ΤΥΔΚ, σε ό,τι έχει να κάνει με την επισκευή της στέγης του Γυμνασίου-Λυκείου Βολιμών, η οποία είχε αποκολληθεί τον περασμένο Οκτώβριο, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελατίων είχε συγκροτήσει μια Επιτροπή, η οποία ανέλαβε να διερευνήσει το θέμα και να πιέσει τους αρμόδιους φορείς. Μέλος της Επιτροπής είναι και ο Δήμαρχος Ελατίων, Νίκος Θεοδόσης, ο οποίος ανέφερε στην “Ημέρα” ότι σε επικοινωνία που είχε με υπαλλήλους και τον προϊστάμενο της ΤΥΔΚ, τού είπαν ότι εντός των ημερών η μελέτη θα είναι έτοιμη.
Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος Ελατίων θα δώσει τη μελέτη στη Νομαρχία, ούτως ώστε να γίνει η δημοπράτηση της επισκευής της στέγης, επομένως όλα δείχνουν ότι το θέμα θα έχει αίσια κατάληξη, δεδομένου ότι η Νομαρχία έχει δεσμευθεί ότι θα δώσει 60.000 ευρώ για το συγκεκριμένο έργο.
“Έχει γίνει πολύς θόρυβος με το Γυμνάσιο-Λύκειο Βολιμών. Το σχολείο μας, όμως, είναι σε καλή κατάσταση και φιλοξενεί 130 παιδιά. Βεβαίως, δεν αρνούμαι ότι υπάρχει πρόβλημα με τη στέγη, όμως θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Επικοινώνησα με την ΤΥΔΚ και μού ανέφεραν ότι η μελέτη θα είναι έτοιμη σε λίγες ημέρες. Η Νομαρχία, από την άλλη πλευρά, έχει δεσμεύσει ένα κονδύλι 60.000 ευρώ και θεωρώ πως, εφόσον δεν μας εμπαίζουν, θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις. Τονίζω πως πριν από 20 χρόνια περίπου, ο εργολάβος μας είχε παραδώσει το σχολείο με κεραμοσκεπή. Στην πορεία διαπιστώθηκαν κάποιες αστοχίες και έτσι η προηγούμενη δημοτική αρχή αποφάσισε να τοποθετήσει τσίγγους, χωρίς όμως να βελτιώσει τον ξυλότυπο. Δυστυχώς, τον περασμένο Οκτώβριο οι δυνατοί άνεμοι αποκόλλησαν τους τσίγγους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα” τόνισε ο κ. Θεοδόσης.
Εν τω μεταξύ, ο ίδιος αναφέρθηκε και στα προβλήματα που υπάρχουν με τις τουαλέτες του σχολείου, σημειώνοντας πως το κόστος για την επισκευή τους θα ανέλθει στις 25.000 ευρώ και ήδη ο Δήμος Ελατίων αναζητά κονδύλι για να προχωρήσει και στο συγκεκριμένο έργο.