Εξόρμηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ άσκησε το στέλεχος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του Συνασπισμού, Γιάννης Τόλιος, ο οποίος βρέθηκε χθες στη Ζάκυνθο, στα πλαίσια της πανελλαδικής εξόρμησης για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Πλαισιωμένος από τα μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νίκο Ποταμίτη και Δημήτρη Πέττα, ο κ. Τόλιος παραχώρησε συνέντευξη τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας τόνισε πως 1.600.000 εργαζόμενοι δουλεύουν με το καθεστώς της μερικής απασχόλης, με μπλοκάκι, ενώ πολλοί από αυτούς είναι και ανασφάλιστοι.
“Το 1/3 των εργαζομένων στην Ελλάδα είναι… “ενοικιαζόμενοι”, ενώ δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Καταστρατηγούνται στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως είναι η ασφάλιση και το 8ωρο. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επιχειρεί μια ευρεία επαφή με τους εργαζόμενους και γι΄ αυτόν τον λόγο τα στελέχη του κάνουν πανελλαδικές εξορμήσεις, προκειμένου να γνωστοποιήσουν τις εναλλακτικές μας προτάσεις. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης, όπως το ονομάζει, όμως διαπιστώνουμε πως πρόκειται για ένα πρόγραμμα που βαθαίνει την κρίση. Προβλέπεται ότι σε δύο περίπου χρόνια θα υπάρξει μια ασθενική ανάκαμψη της οικονομίας, όμως μέχρι τότε θα έχει εκτοξευτεί η ανεργία, κάτι που παράδεχθηκε και ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος έκανε λόγο για 1.000.000 άνεργους! Δεν υπάρχει μέλλον για τους νέους. Οι 100 πρώτες ημέρες του ΠΑΣΟΚ, δεν κάλυψαν ούτε τις ελάχιστες προσδοκίες του Ελληνικού λαού. Παγώνουν τους μισθούς και δεν στηρίζουν τους αγρότες, οι οποίοι βρίσκονται σε δικαιολογημένες κινητοποιήσεις. Παράλληλα, προσπαθούν να εφαρμόσουν ένα φορολογικό σύστημα, το οποίο αφαιρεί εισόδημα από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και δεν πειράζει καθόλου το μεγάλο κεφάλαιο. Κάνουν φοροεπιδρομή με τους έμμεσους φόρους. Το Ελεγκτικό Συνέδριο, γνωστοποίησε πως τα τελευταία δύο χρόνια οι βεβαιωμένοι και ανείσπρακτοι φόροι φτάνουν τα 30 δις ευρώ! Οι έχοντες και κατέχοντες δεν πληρώνουν” υπογράμμισε ο κ. Τόλιος.
Εν τω μεταξύ, το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του Συνασπισμού, έκανε λόγο για κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, αναφέροντας, ως παράδειγμα, πως ένα χιλιόμετρο δρόμου κοστίζει 7 φορές περισσότερο στην Ελλάδα, απ΄ ότι στην Ισπανία και στην Πορτογαλία!
“Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι κάθετα αντίθετος με αυτή την πολιτική. Αντί να μειώσουν τα χρήματα που δαπανούν για τους αμυντικούς εξοπλισμούς, προχωρούν στο πάγωμα των μισθών και των συντάξεων. Παρατηρούμε ότι στην περίοδο της κρίσης, οι μόνες που κερδίζουν είναι οι Τράπεζες και μάλιστα με τις “ευλογίες” της Κυβέρνησης” σημείωσε ο κ. Τόλιος.
Τέλος, το στέλεχος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υπογράμμισε πως θα στηρίξουν την πανελλαδική απεργία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου, όμως πρόσθεσε πως οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πρέπει να είναι πιο μαχητικές απέναντι στην κυβέρνηση.Τελευταία άρθρα