Νέα πυρά κατά Κομιώτη από τους εργαζόμενους της Καθαριότητας

Νέα στοιχεία για την υπόθεση του πρώην εργαζόμενου στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Λαγανά, Κώστα Βυθούλκα, έδωσε στη δημοσιότητα το σωματείο των υπαλλήλων του Συνδέσμου, συνεχίζοντας την κόντρα του με τον Δήμαρχο, Διονύση Κομιώτη.
Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος διεκδικεί τη μισθοδοσία του για το διάστημα που εργαζόταν στον Δήμο, πριν ενταχθεί σε θέση προσωποπαγής εργασίας, καθώς και κάθε άλλη νόμιμη οφειλή. Στα τελευταία «επεισόδια» του σίριαλ μεταξύ των δύο πλευρών, ο πρόεδρος των εργαζομένων του Συνδέσμου, Σπύρος Χαριάτης, ήρθε να προσθέσει ορισμένα νέα, υποστηρίζοντας τη θέση του σωματείου από την πρώτη στιγμή, ότι ο κ. Βυθούλκας απασχολούνταν κανονικά στο Δήμο.
Μεταξύ των στοιχείων που παρουσίασε ήταν η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγανά στη συνεδρίαση της 29ης Ιουνίου 2007, σύμφωνα με την οποία συμφωνήθηκε η μεταφορά του κ. Βυθούλκα από την Α.Ε. Καθαριότητας στο Δήμο, σε προσωποπαγή θέση, ιδιωτικού δικαίου, αορίστου χρόνου.
Η τελευταία ελήφθη με βάση παρόμοια του ίδιου έτους (14.05.07) απόφαση, όπου μεταφέρονταν στο συγκεκριμένο ΟΤΑ οι πρώτοι 21 υπάλληλοι της πρώην Α.Ε., με τις ίδιες εργασιακές σχέσεις. Όλα τα παραπάνω, στηρίζονται στο άρθρο 269 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 42/23.02.07, για σύνολο 22 προσωποπαγών θέσεων για τον Δήμο Λαγανά, κάτι που αναφέρεται και στην απόφαση για τον κ. Βυθούλκα.
«Από την πρώτη στιγμή υποστηρίξαμε ότι ο συνάδελφός μας εργαζόταν στο Λαγανά και χαρακτηριστήκαμε ως σωματείο αλλά και προσωπικά, λασπολόγοι και υποκινούμενοι. Τα γεγονότα μας επιβεβαιώνουν καθημερινά», υπογράμμισε ο κ. Χαριάτης.
Δήλωσε επίσης, ότι εκτός των συγκεκριμένων κινήσεων, το σωματείο με τη σύμφωνη γνώμη του πρώην εργαζόμενου, έχει κινήσει νομικές διαδικασίες, προκειμένου ο τελευταίος να δικαιωθεί. Ανακοίνωσε επιπλέον, ότι ούτε οι αναφορές του κ. Κομιώτη για λήξη του διπλώματος του κ. Βυθούλκα, πριν την πρόσληψή του ισχύουν, διότι αυτό συνέβη στις 28.07.08, σχεδόν ένα χρόνο μετά.
«Τα στοιχεία μας τα έδωσε ο συνάδελφός μας, δεν τα πήραμε από καμιά μυστική υπηρεσία και φαίνεται ξεκάθαρα τι έχει συμβεί. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας», κατέληξε.