Αποθεματικό ύψους 68.000 ευρώ στην ΤΕΔΚ

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚ ο απολογισμός του 2009 και ο προϋπολογισμός του 2010, κατά τη διάρκεια της χθεσινοβράδινης συνεδρίασης.
Αναφέρθηκε, μάλιστα, ότι υπάρχει αποθεματικό ύψους 68.000 ευρώ περίπου. Στη συνεδρίαση έγινε συζήτηση για το εάν υπάρχει δυνατότητα ένα μέρος των χρημάτων αυτών να δοθούν για την οικονομική ενίσχυση του ΑΠΣ Ζάκυνθος, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, ωστόσο ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ, Διονύσης Ακτύπης, ανέφερε ότι υπάρχει η πληροφόρηση πως οι ΚΑΠ των επόμενων μηνών θα είναι μειωμένοι, κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως να προκύψει πρόβλημα με τη μισθοδοσία των υπαλλήλων της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων.
Αποφασίστηκε, λοιπόν, να μη δοθούν χρήματα στην ομάδα στην παρούσα φάση, όμως αν οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι δεν μειωθούν, τότε το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει ξανά, προκειμένου να αποφασίσει ποιό θα είναι το ύψος της χρηματοδότησης του ΑΠΣ.
Τα έσοδα για το 2009 ανήλθαν στις 309.071,52 ευρώ, ενώ τα έξοδα έφτασαν τις 241.083,09 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τα έσοδα του 2010, αυτά υπολογίζονται στις 306.458,19 ευρώ, ενώ τα έξοδα θα είναι 261.800 ευρώ.
Από ΄κει και πέρα, ο γραμματέας της ΤΕΔΚ, Στάθης Μπετίνης, γνωστοποίησε στο σώμα μια επιστολή της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ), η οποία ζητούσε από την ΤΕΔΚ να γνωμοδοτήσει θετικά για την κατασκευή προβλήτας στον μόλο του Αγίου Νικολάου, ούτως ώστε να ελλιμενίζονται τα κρουαζιερόπλοια. Το αίτημα έγινε αποδεκτό και όλοι υποστήριξαν πως το συγκεκριμένο έργο είναι απαραίτητο για το νησί, δεδομένου ότι θα δώσει οικονομική ώθηση στις επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην πόλη.
Τέλος, ο κ. Ακτύπης ζήτησε από το σώμα να σταλεί μια επιστολή στην Ακαδημία Αθηνών, σύμφωνα με την οποία να προτείνεται η βράβευση του Μητροπολίτη Ζακύνθου, κ. Χρυσοστόμου, για την πολύτιμη προσφορά του στο νησί. Και αυτή η απόφαση ελήφθη ομοφώνως.