34 έκτακτες προσλήψεις για το 2010 ζητά η Νομαρχία

Βολές κατά της Κυβέρνησης, κατηγορώντας την για ανακολουθία λόγων και έργων, με αφορμή την τελευταία απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για την πραγματοποίηση 34 έκτακτων προσλήψεων προσωπικού για το 2010, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του σώματος, Διονύσης Μυλωνάς.
Με δηλώσεις του στην “Ημέρα” ο κ. Μυλωνάς σημείωσε ότι η συνεδρίαση της Κυριακής πραγματοποιήθηκε προκειμένου η Νομαρχία να καταθέσει τις προτάσεις της προς την Περιφέρεια, για το έκτακτο προσωπικό που θα χρειαστεί μέσα στο τρέχον έτος, ιδιαίτερα για την περίοδο του καλοκαιριού. Πρόκειται για άτομα που θα προσληφθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (8 μήνες), και αφορούν σε τοπογράφους, χειριστές Η/Υ, διοικητικό προσωπικό, κτηνίατρο, γεωπόνους, υπηρεσιών υγείας κ.α.
Η μισθοδοσία των συγκεκριμένων εργαζομένων, που υπολογίζεται στα 250.000€, αναμένεται να καλυφθεί, σύμφωνα με τον πρόεδρο, από το ταμείο της Νομαρχίας, ενώ οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.
“Τονίστηκε και από τους συμβούλους της μειοψηφίας, η ανακολουθία λόγων και έργων της σημερινής Κυβέρνησης, στις πρώτες 100 μέρες της. Εκεί που κατάργησε τα “stage”, έρχεται να εφαρμόσει και ζητά να της καταθέσουμε προτάσεις, για άλλη μία παρόμοια μορφή σχέσεων εργασίας, για μια σειρά ελλείψεις που αντιμετωπίζουμε”, σημείωσε ο ίδιος.
Πρόσθεσε ότι η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου έχει αρκετές φορές εκφραστεί κατά των συγκεκριμένων μορφών εργασίας, ωστόσο, δεν μπορεί να μην αποδεχθεί τις συγκεκριμένες προσλήψεις, διότι θα σταματήσει η λειτουργία στις περισσότερες από τις Υπηρεσίες της Νομαρχίας, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιδίου, από τον υπάρχον Οργανισμό της Νομαρχίας, περίπου το 50% των θέσεων παραμένουν κενές και αν θα έπρεπε να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό, απαιτούνται περίπου 100 άτομα.
Εκφράζοντας ταυτόχρονα τον προβληματισμό του για την κατάσταση που δημιουργείται με βάση και τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, ο ίδιος επεσήμανε:
“Εάν εφαρμοστούν οι οδηγίες της Ε.Ε. και των αρμόδιων Υπουργείων, για μία πρόσληψη σε κάθε πέντε αποχωρήσεις, τότε δεν θα πρέπει να ελπίζουμε ότι θα καλυφθούν οι ανάγκες. Επιπλέον, τώρα αρχίζουν να γίνονται εμφανής και οι διχογνωμίες στην Κυβέρνηση, για την αναγκαιότητα κατάργησης των “stage” ή όχι, αφού με τους υπάρχον ρυθμούς δεν πρόκειται να καλυφθούν ποτέ τα κενά”.
Σημείωσε τέλος, ότι οι τελευταίες προσλήψεις εγκρίθηκαν παρά τους προβληματισμούς που τέθηκαν από την πλειοψηφία των παριστάμενων Νομαρχιακών Συμβούλων, εκτός δύο Συμβούλων που καταψήφισαν.