Στο… περίμενε οι δύο γεωτρήσεις του Δήμου Ελατίων

Την άμεση σύσταση και συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος “Θησέας” προκειμένου να εξεταστούν μια σειρά αιτήματα που έχει καταθέσει για την υλοποίηση μελετών και έργων εντός των ορίων του, αναμένει ο Δήμος Ελατίων, που “βλέπει” τις ημέρες να περνούν αλλά τις εκκρεμότητες να παραμένουν.
Μεταξύ των έργων που η περιοχή έχει άμεση ανάγκη, είναι η υλοποίηση των δύο γεωτρήσεων για την άντληση νερού, κάτι που η δημοτική Αρχή έχει δρομολογήσει, ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαριστεί από ποιά κονδύλια το συγκεκριμένο ζήτημα θα προχωρήσει.
Όπως ανέφερε με δηλώσεις του στην “Ημέρα” ο Δήμαρχος, Νίκος Θεοδόσης, ο προηγούμενος Περιφερειάρχης, Σωτήρης Βόσδου, εισηγήθηκε θετικά προς το Υπουργείο Εσωτερικών τη χρηματοδότηση του έργου με 250.000€ προκειμένου ο Δήμος να προχωρήσει στην υλοποίησή του, λόγω των γνωστών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ορεινή περιοχή στην υδροδότησή της.
“Δυστυχώς πέσαμε στις εκλογές και η έγκριση των κονδυλίων δεν προχώρησε ποτέ. Έτσι, υποχρεωθήκαμε να εντάξουμε το έργο με 205.000€ στο “Θησέας”, αν και είχαμε προγραμματίσει άλλη παρέμβαση με τα συγκεκριμένα χρήματα, προχωρώντας σε τροποποίηση του προγράμματος”, τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας πως ενώ το έργο προ εντάχθηκε στο πρόγραμμα, η μη σύσταση της επιτροπής παρακολούθησης της Περιφέρειας, δεν βοήθησε στην οριστική ένταξή του.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδόση, τα αιτήματα του Δήμου του κατατέθηκαν τουλάχιστον πριν τέσσερις μήνες, ενώ ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλοι ΟΤΑ, με βάση όσα έχουν αναφερθεί σε απόφαση της ΤΕΔΚ.
“Είναι ζητήματα που πρέπει να λήξουν άμεσα. Τα περιθώρια που είχαμε από την προηγούμενη Κυβέρνηση, ήταν ως το τέλος του 2009. Ακούμε για παρατάσεις, όμως μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάτι ξεκάθαρο και έρχεται η νέα διοικητική μεταρρύθμιση που θα φέρει μεγάλες αλλαγές”, είπε.
Τέλος, μεταξύ των έργων που “περιμένουν” την οριστική ένταξή τους ή όχι, είναι οι γραμμές αιγιαλού και παραλίας στο Πόρτο Βρόμι της Αναφωνήτριας και στο Ναυάγιο, τα αλιευτικά καταφύγια στο Μικρό Νησί και στην Αναφωνήτρια κ.α.