“Ψάχνονται” για τη μελέτη στήριξης των πρανών της Μπόχαλης στο Δ. Ζακυνθίων

Το ζήτημα της υποστήριξης των πρανών του Κάστρου και της Μπόχαλης, έθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακυνθίων, όπου συζητήθηκε η έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος, ο επικεφαλής της μειοψηφίας, Στάθης Μπετίνης.
Μεταξύ των έργων που τέθηκαν επί τάπητος, ο κ. Μπετίνης έκανε αναφορά και στο συγκεκριμένο, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τη μελέτη του γεωλόγου Ευθύμη Λέκκα, επισημαίνοντας πως ξοδεύτηκαν περίπου 90.000€, χωρίς μέχρι και σήμερα να υπάρχει συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μειοψηφίας, στην αρχική μελέτη του κ. Λέκκα, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο κατέθεσε μια σειρά παρατηρήσεις, προκειμένου να προχωρήσει το έργο. Μάλιστα, ο κ. Μπετίνης χαρακτήρισε “πόνημα” της εργασία του γνωστού καθηγητή γεωλογίας και έκρουσε τον “κώδωνα του κινδύνου” επισημαίνοντας πως “σε μια ενδεχόμενη κατολίσθηση των πρανων του Κάστρου και της Μπόχαλης, θα καταστραφεί όλη η Ζάκυνθος”.
Παράλληλα, κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να “ψάξει το θέμα” και ζήτησε την πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου το επόμενο διάστημα, παρουσία των Τεχνικών Υπηρεσιών και του μελετητή. “Πληρώσαμε για συγκεκριμένο σκοπό, για να κάνουμε συγκεκριμένο έργο. Αλήθεια που βρίσκεται η μελέτη; Να δούμε μέχρι και σήμερα τι έχει συμβεί, μην αφήσουμε το θέμα”, σημείωσε.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος, Διονύσης Ακτύπης, δήλωσε ότι πραγματοποιούνται ενέργειες για την επικαιροποίηση της μελέτης, ώστε αυτή να εγκριθεί από το ΚΑΣ και εν συνεχεία το έργο να γίνει πράξη, προκειμένου να υποστηριχθούν τα πρανή του Κάστρου και της Μπόχαλης.
Ο επικεφαλής της μειοψηφίας, έθεσε θέμα και για την κατάσταση του οικοπέδου που αγόρασε ο Δήμος στη Μπόχαλη, για το οποίο σημείωσε ότι ξοδεύτηκαν περίπου 664.000€. Επιπλέον, αναρωτήθηκε τι πρόκειται να γίνει με τον χώρο, λέγοντας ότι χάθηκαν περίπου 200.000€ που δόθηκαν ως δόση για την αγορά. Ο Δήμαρχος απάντησε από την πλευρά του, ότι οι καταγγελίες δεν αγγίζουν τη δική του διοίκηση στο Δήμο και ανακοίνωσε ότι ο χώρος θα περιφραχθεί.
Τέλος, ο κ. Μπετίνης, χαρακτήρισε “φάντασμα που στέκει στο κέντρο της πόλης” το παλαιό κτίριο του Εργατικού Κέντρου, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να μένει ανενεργό. Τόνισε την αναγκαιότητα το θέμα να επανέλθει στην επικαιρότητα και κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να εξετάσει το συγκεκριμένο ζήτημα προκειμένου να αξιοποιηθεί ο χώρος. Ζήτησε να δοθούν όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα από όλες τις πλευρές και επεσήμανε πως κάτι ανάλογο πρέπει να γίνει και για τον “Κόκκινο Βράχο”, απαιτώντας την αξιοποίησή του. Τα συγκεκριμένα θέματα πάντως, αναμένεται να απασχολήσουν επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.