Αναταράξεις στο Δήμο Λαγανά για τον απλήρωτο οδοκαθαριστή

Παρέμβαση στο ζήτημα του απλήρωτου οδοκαθαριστή, Κώστα Βυθούλκα, έκανε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγανά, Σάββας Χαϊκάλης, ο οποίος υπογράμμισε πως η ανακοίνωση που εξέδωσε ο εργαζόμενος προήλθε μετά από πίεση που τού άσκησε η δημοτική αρχή.
Ο κ. Χαϊκάλης σημείωσε ότι συναντήθηκε με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο Σύνδεσμο Καθαριότητας, Σπύρο Χαριάτη, καθώς και με τον ίδιο τον οδοκαθαριστή, στον οποίο ο Δήμος Λαγανά οφείλει το δώρο Χριστουγέννων και το δώρο του Πάσχα. Ο κ. Βυθούλκας, μάλιστα, παρά το γεγονός ότι “αθώωνε” τη δημοτική αρχή με την ανακοίνωσή του, είπε στον κ. Χαϊκάλη ότι τον πίεσαν και έτσι αναγκάστηκε να υπογράψει.
Το συγκεκριμένο θέμα, λοιπόν, παίρνει διαφορετική τροπή, αφού αν ισχύουν τα όσα λέει ο κ. Βυθούλκας, τότε η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει φτάσει στο σημείο όχι μόνο να αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους, αλλά και να τους εκβιάζει!
“Δεν λαμβάνω υπόψιν μου την ανακοίνωση του κ. Βυθούλκα, διότι αυτή προήλθε μετά από πίεση της δημοτικής αρχής. Εξάλλου, αυτό παράδεχτηκε ο ίδιος ο εργαζόμενος, όταν τον ρώτησα για το τί έχει συμβεί. Ο κ. Κομιώτης κάνει χοντράδες και θα τον καλέσουμε να μας δώσει εξηγήσεις στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα γίνει το Σάββατο. Δεν είναι δυνατόν να έχουν απλήρωτο τον εργαζόμενο και να τον αναγκάζουν να υπογράφει ανακοινώσεις, τις οποίες ούτε έχει συντάξει ο ίδιος, αλλά ούτε και γνωρίζει τί γράφουν! Οι συνθήκες εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν γίνει απάνθρωπες. Πού είναι το Εργατικό Κέντρο; Γιατί δεν παρεμβαίνει, όπως καλώς έχει πράξει και σε περιπτώσεις στον ιδιωτικό τομέα; Οι πρακτικές του κ. Κομιώτη και ορισμένων συμβούλων του, δεν πρόκειται να περάσουν. Εμείς, δεν χάφτουμε τις πομπώδεις εξαγγελίες του” υπογράμμισε ο κ. Χαϊκάλης.