Χ. Μαυρίας: “Όλοι κοιτάνε τη δουλειά τους…”

“Χέρι βοηθείας” στο Σύνδεσμο Ύδρευσης για να εξασφαλίσει την υδροδότηση της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Ζακυνθίων “άπλωσε” η ΔΕΥΑΖ, που παρά τα δικά της οικονομικά προβλήματα, με επιστολή της στον Οργανισμό ζητά να της υποδειχθούν προβληματικά σημεία στο δίκτυο και τις γεωτρήσεις προκειμένου να παρέμβει προς αποκατάσταση.
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης, Μπάμπης Μαυρίας, την Τρίτη εστάλη από τη ΔΕΥΑΖ σχετικό έγγραφο στο Σύνδεσμο, πριν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην “Ημέρα” ο κ. Μαυρίας, το πρόβλημα υδροδότησης του Μητροπολιτικού Δήμου μετριάστηκε τις προηγούμενες ημέρες, αφού την Τετάρτη έλαβε 2.000 κυβικά νερού και χθες 2.100. Παράλληλα η ΔΕΥΑΖ έστειλε συνεργείο της στο Καλέντζι, για να αντιμετωπιστεί ζημιά στον κεντρικό αγωγό του Συνδέσμου.
“Στην αρχή της προηγούμενης χρονιάς, στην ΤΕΔΚ, αποφάσισαν όλοι οι Δήμαρχοι παρουσία και της ΔΕΥΑΖ, να πληρώνουν τις τρέχουσες οφειλές τους. Αντί αυτού, ο Λαγανάς μας έδωσε για τη βιολόγηση των λυμάτων 130.000€ και χρωστά άλλα 600.000€ από πέρυσι. Ο Αρκαδίων πλήρωσε μόνο χρέη του 2008, χωρίς να δώσει ούτε ένα σεντ για το 2009, με αποτέλεσμα να χρωστά πάνω από 200.000€”, τόνισε.
Εξήγησε ότι αν αυτά τα χρήματα υπήρχαν στα ταμεία της ΔΕΥΑΖ η τελευταία θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της στο Σύνδεσμο Ύδρευσης, προσθέτοντας ότι και ο Οργανισμός θα βρισκόταν σε καλύτερη θέση.
“Κανείς δεν κρατά το λόγο του. Όλοι κοιτάνε να κάνουν τη δουλειά τους. Παράλληλα, η ΔΕΥΑΖ βάλλεται από παντού και γι’ αυτό ετοιμάζουμε τις αγωγές και θα κατατεθούν σε όσους μας χρωστούν”, ανέφερε.
Πρόσθεσε πως το χρέος της επιχείρησης στη ΔΕΗ ανέρχεται στα 120.000€ με κίνδυνο να σταματήσει η λειτουργία του βιολογικού, κάτι που θα έχει τραγικές συνέπειες για το νησί. Χρέη υπάρχουν προς τρίτους, ενώ με δυσκολία καταβάλλονται μισθοί προς τους εργαζόμενους.
Τέλος αναφερόμενος στο Σύνδεσμο, δήλωσε ότι χρειάζεται ισχυρή διοίκηση που θα αφουγκράζεται τα προβλήματα και συνέπεια των Δήμων για τις οικονομικές τους οφειλές προς αυτόν.