Ανύπαρκτο χαρακτηρίστηκε το σωματείο των εργαζομένων στον ΟΔΑΖ

Σκληρή απάντηση έδωσε ο υποδιοικητής της 6ης ΔΥΠΕ, Παύλος Καψαμπέλης, στο Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων στον ΟΔΑΖ, το οποίο με επιστολή που είχε στείλει προ ημερών στα μέσα ενημέρωσης, τόνιζε ότι ο κ. Καψαμπέλης επιδίδεται σε κατάχρηση εξουσίας και σε παράνομες προσλήψεις στον Οργανισμό.
Ο υποδιοικητής της 6ης ΔΥΠΕ χαρακτήρισε ανύπαρκτο το Διοικητικό Συμβούλιο, τονίζοντας πως όταν είχαν διαπιστωθεί κλοπές ακριβών αντικειμένων από το ίδρυμα, δεν είχε πει λέξη!
“Κατ΄ αρχήν, η ανακοίνωση που εξέδωσαν κατά του προσώπου μου, δεν ανταποκρίνεται στη βούληση όλων των υπαλλήλων του ΟΔΑΖ, οι οποίοι, εξ΄ όσων γνωρίζω, διαχώρισαν από την πρώτη στιγμή τη θέση τους σε ό,τι έχει να κάνει με το περιεχόμενο. Από ΄κει και πέρα, είδα, για πρώτη φορά, μια ανακοίνωση από το νεοεμφανισθέν Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων. Επί 5,5 χρόνια που είμαι στην Υγειονομική Περιφέρεια, δεν τους συνάντησα ποτέ και είναι η πρώτη φορά που μου γνωστοποιούν την παρουσία τους. Δεν είχαν αναλάβει καμία πρωτοβουλία και δε γνωρίζω ποιοί αποτελούν το Δ.Σ. Επομένως, πέρα από τις ανακρίβειες που αναφέρουν, είναι και μια κακή αρχή γι΄ αυτούς. Όλα αυτά τα έτη, είχα εποικοδομητική συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΔΑΖ, με την πλειοψηφία των εργαζομένων, καθώς και με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των ΑμΕΑ. Επομένως, αυτοί εκπροσωπούν είτε τον εαυτό τους, είτε κάποια πολιτική φράξια. Η κύρια αποστολή των Συλλόγων των εργαζομένων, όμως, είναι να επιλύουν τα προβλήματα των μελών τους και να διασφαλίζουν τα δικαιώματά τους. Δυστυχώς, στη Ζάκυνθο ένα μεγάλο ποσοστό τέτοιων Συλλόγων, λειτουργούν ως παρακλάδια των Νομαρχιακών Επιτροπών των κομμάτων και κάνουν πολιτική, χάνοντας, ουσιαστικά, τον στόχο που προανέφερα.
Στην επιστολή τους ισχυρίζονται πως ταλαιπωρούνται, επειδή σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους έξω από τον χώρο του ΟΔΑΖ. Δεν λένε, όμως, τον λόγο για τον οποίο γίνεται αυτό. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΔΑΖ αποφάσισε, ομόφωνα, να αφήνουν οι εργαζόμενοι τα αυτοκίνητά τους έξω από το Ίδρυμα, διότι είχαν διαπιστωθεί περιπτώσεις κλοπών! Το νεοεμφανισθέν Διοικητικό Συμβούλιο των Εργαζομένων, λοιπόν, δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση για να προστατέψει την περιουσία και τα υπάρχοντα του Ιδρύματος. Δεν τους είδα να διαμαρτύρονται ή να παίρνουν πρωτοβουλίες, όταν είχαμε πολλές απώλειες ακριβών αντικειμένων από το Ίδρυμα! Μέχρι και τηλεοράσεις είχαν κλαπεί! Προτίμησαν, λοιπόν, να μου εναντιωθούν με ανυπόστατες κατηγορίες, όμως όταν έπρεπε να μιλήσουν για τα γεγονότα που ελάμβαναν χώρα, δεν έβγαλαν ούτε λέξη” σημείωσε, εμφανώς ενοχλημένος, ο κ. Καψαμπέλης.

Η νέα πτέρυγα και το συνταξιοδοτικό
Στη συνέχεια, ο υποδιοικητής της 6ης ΔΥΠΕ αναφέρθηκε και στο ζήτημα του συνταξιοδοτικού των μονίμων υπαλλήλων του ΟΔΑΖ, αλλά και στη νέα πτέρυγα του Ιδρύματος.
“Λένε ότι αποτελεί μοναδική πρωτοτυπία στην Ελλάδα, το γεγονός πως δεν έχει λυθεί το συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό τους πρόβλημα. Και σε αυτό το θέμα, όμως, δεν λένε την αλήθεια. Είτε δεν έχουν ενημερωθεί, είτε γνωρίζουν την πραγματικότητα και την αποκρύβουν. Τους γνωστοποιώ, λοιπόν, πως το συγκεκριμένο ζήτημα έχει επιλυθεί από τον Δεκέμβριο του 2006. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη νέα πτέρυγα και τις υποτιθέμενες ελλείψεις, τους απαντώ πως η νέα πτέρυγα είναι έτοιμη από το καλοκαίρι. Έχουν κρεμαστεί μέχρι και οι κουρτίνες. Με το θέμα της μεταφοράς στη νέα πτέρυγα ασχολείται το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΔΑΖ, και θεωρώ πως είναι ζήτημα χρόνου να γίνει και αυτό. Επισημαίνω ότι τα πρακτικά παραλαβής του έργου, καθώς και του εξοπλισμού, έχουν υπογραφεί και από εργαζόμενους. Επομένως, άνθρακες ο θησαυρός τους και σε αυτή την καταγγελία. Εξάλλου, η αρμόδια Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαρακτήρισε τη νέα πτέρυγα ως έργο πολυτελείας. Η προσπάθειά τους, λοιπόν, να μηδενίσουν το έργο αυτό, πέφτει στο κενό. Ίσως να ενοχλούνται, επειδή οι εργασίες ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν επί Νέας Δημοκρατίας. Αν είναι ικανοί ας προσπαθήσουν να φτιάξουν και εκείνοι μια πτέρυγα και υπόσχομαι ότι θα τους βοηθήσω” ανέφερε ο υποδιοικητής της 6ης ΔΥΠΕ.


“Δεν έκανα καμία πρόσληψη”
Ακολούθως, ο κ. Καψαμπέλης έδωσε απάντηση και για τις αιχμές που αφήνει το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων εναντίον του Διοικητή του ΟΔΑΖ, Γιώργου Αντωνάκη.
“Ο ΟΔΑΖ έχει συμπεριληφθεί στις τριάντα μεγαλύτερες προνοιακές υποδομές της Ελλάδος. Τοποθετήσαμε στη θέση του διοικητή τον κ. Αντωνάκη, γιατί είναι άνθρωπος υψηλού ήθους και κύρους. Ο κ. Αντωνάκης ήταν Γυμνασιάρχης-Λυκειάρχης, επομένως δεν βάλαμε κάποιον που είναι ανεπάγγελτος για να εισπράττει χρήματα από το Ελληνικό Δημόσιο. Εξ΄ όσων γνωρίζω, ο κ. Αντωνάκης παίρνει μόνο τον έναν μισθό που του αναλογεί, όμως δεν ξέρω αν λαμβάνει εκείνον του Διοικητή του ΟΔΑΖ ή εκείνον του Γυμνασιάρχη-Λυκειάρχη. Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν έχει δύο μισθούς. Τα όσα λέει, λοιπόν, το Διοικητικό Συμβούλιο τα χαρακτηρίζω εμπαθή και κακοήθειες” υπογράμμισε ο κ. Καψαμπέλης.
Τέλος, ο ίδιος τόνισε ότι δεν έκανε καμία παράνομη πρόσληψη στον ΟΔΑΖ, υποστηρίζοντας πως οι εργαζόμενοι με το πρόγραμμα “STAGE” επιλέχθηκαν από τον ΟΑΕΔ, ενώ εκείνοι με τις συμβάσεις έργου επιλέχθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΔΑΖ και από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, κάτι που σημαίνει ότι ως υποδιοικητής της 6ης ΔΥΠΕ δεν είχε καμία εμπλοκή.