ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς προχωρά η υλοποίηση της απόφασης που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο και αφορούσε τη σύσταση Επτανησιακού Ιδρύματος για τη Μουσική και τον Πολιτισμό.
Μετά από ένα περίπου χρόνο το Σώμα -μετά από εισήγηση της περιφερειακής συμβούλου Ελένης Στεφάτου- θα πρέπει να εγκρίνει την υλοποίηση της οικονομοτεχνικής μελέτης, προϋπολογισμού 10.000,00€, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες σύστασής του. Το θέμα έχει εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, που θα συνεδριάσει στο Αργοστόλι, την Κυριακή 1 Ιουλίου.
“Η εν λόγω οικονομοτεχνική μελέτη”, σημειώνει η κ. Στεφάτου, “συνιστά βασική προϋπόθεση για τη σύσταση του ιδρύματος καθώς επίκειται να καταδείξει το τεχνικό και οικονομικό πλαίσιο που θα διέπει την δημιουργία και την λειτουργία του.
Το εν λόγω ίδρυμα, αποτελεί την πλέον ευέλικτη μορφή κοινού φορέα, βάσει των νομικών δεσμεύσεων που διέπουν τη λειτουργία των δομών της περιφέρειας. Θα έχει στόχο τη διατήρηση, αξιοποίηση και ανάδειξη της επτανησιακής μουσικής μας παράδοσης, στη βάση ανάπτυξης και ενίσχυσης όλων εκείνων των γνωρισμάτων που διαμορφώνουν την κοινή μουσική μας παιδεία προάγοντας την ενότητα και αναδεικνύοντας τον πολιτισμό μας και επάγοντας την έλευση επισκεπτών στα νησιά μας”.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”
www.imerazante.gr