Οι Κύπριοι φέτος στηρίζουν τα Ιόνια Νησιά

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση “Ταξίδι 2012”, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία από τις 27 – 29 Απριλίου συμμετείχε, με δικό της περίπτερο, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Το μήνυμα που απηύθυναν οι Κύπριοι επισκέπτες, μέσω των εκθετών από την Ελλάδα, είναι ότι “Οι Κύπριοι εφέτος στηρίζουν την Ελλάδα”, επιλέγοντας τους τουριστικούς της προορισμούς για τις θερινές διακοπές τους.
Η Κρήτη, οι Κυκλάδες και τα νησιά του Ιονίου είναι οι προσφιλείς ελληνικοί προορισμοί των Κυπρίων κατά τους θερινούς μήνες, ενώ για τη φετινή περίοδο μεγάλη ζήτηση εμφανίζουν τα νησιά Άνδρος και Κρήτη.
Κριτήριο η αεροπορική σύνδεση της Κύπρου με τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς
Κύριο κριτήριο για την επιλογή του τουριστικού προορισμού για τους Κυπρίους, είναι η απ’ ευθείας αεροπορική σύνδεση της Κύπρου με τους προορισμούς.
Το περίπτερο των Ιονίων Νήσων επισκέφθηκε ο Υπουργός Εμπορίου & Τουρισμού της Κύπρου, Νεοκλής Συλικιώτης, ενώ στην έκθεση παρέστησαν ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Γιάννης Τρεπεκλής, η Περιφερειακή Σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Τουρισμού, Ανδρομάχη Δαγκλή, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας, Γιάννης Λιβιτσάνος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΙΝ, Αντώνης Δουβίτσας, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Γιάννης Παπαβλασόπουλος, για το Δήμο Κέρκυρας η Δ. Γκερέκου και για την ΕΤΙΝ ο Σ. Θύμης.

Πρόταση για κοινές δράσεις με στόχο την προβολή
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νησιών, Σπύρος Σπύρου, απέστειλε πρόταση στον ΕΟΤ Κύπρου για δημιουργία κοινών δράσεων, με σκοπό την ενίσχυση της προβολής των Ιονίων Νήσων. Την ευθύνη της οργάνωσης και συμμετοχής στην έκθεση είχε η ΕΤΙΝ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”
www.imerazante.grΤελευταία άρθρα