Παρέμβαση Δ. Μυλωνά για βοήθεια σε άπορους και άστεγους

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Το θέμα της δυνατότητας να ενισχύουν οι Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις άπορους και άστεγους συμπολίτες μας, οι οποίοι αποτελούν ένα ολοένα και αυξανόμενο ποσοστό των κατοίκων, τόσο της Ελλάδας όσο και των Ιονίων Νήσων, την ώρα που η χώρα διανύει την πιο δύσκολη οικονομική κατάσταση των τελευταίων δεκαετιών και η δράση της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι απούσα, ζητά με επιστολή του προς το περιφερειακό συμβούλιο ο Αντιπεριφερειάρχης του νησιού μας.
Λαμβάνοντας υπόψιν ότι πλέον καθημερινά μεγαλώνει ο αριθμός όσων έχουν ανάγκη ένα πιάτο φαγητό, εκτιμά ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουμε ώστε να ληφθούν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ασιτίας, ο σχετικός νόμος δίνει τη δυνατότητα σε ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού να διοργανώνουν συσσίτια για τη διανομή φαγητού σε απόρους και αστέγους.
Ο κ. Μυλωνάς εκτιμά ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο, ως κυρίαρχο όργανο, θα δείξει την ευαισθησία του και, παρεμβαίνοντας στην Κυβέρνηση, αλλά και στην Ένωση Περιφερειών, θα καταφέρει να δράσει ως καταλύτης στην κρίσιμη αυτή περίοδο προς όφελος των συμπολιτών μας και αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του “δεν εμπιστευόμαστε και δεν μπορούμε να περιμένουμε την εφαρμογή σχεδίων, όπως ο “Καλλικράτης”, που, πέρα από προθέσεις και διακηρύξεις, μεταβάλλεται, από εργαλείο και ευκαιρία διοικητικών τομών, σε μέσο άσκησης δημοσιονομικής πολιτικής σε βάρος των ίδιων των πολιτών. Από την άλλη μεριά, τα κονδύλια από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία για τους απόρους διαχειρίζονται εξολοκλήρου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο, λόγω αναλγησίας, χάνει πάρα πολλά χρήματα που προορίζονται για τη σίτιση, χρήματα που προορίζονται, στην κυριολεξία, για να κρατήσουν στη ζωή άπορους συμπολίτες μας. Το γεγονός αυτό ξεπερνά κάθε ανθρώπινη αντοχή και ανοχή. Οι αδυναμίες του “Καλλικράτη” δεν πρέπει να μας αφήσουν να χάσουμε την ευαισθησία μας ως άνθρωποι και την ευθύνη που έχουμε, ως περιφερειακή διοίκηση, απέναντι στις ευρύτερες δοκιμαζόμενες κοινωνικές ομάδες. Πρέπει να βρεθεί άμεσα τρόπος να καμφθούν οι δυσκολίες και τα διοικητικά κενά, ώστε να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη έμπρακτα, με συσσίτια και κάθε άλλη πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης. Η ευθύνη μας απέναντι σε όλα όσα συμβαίνουν, παραμένει μονόδρομος και δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω αναμονές και παθητική στάση”.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”
www.imerazante.grΤελευταία άρθρα