Αυτόνομη παρουσία της Περιφέρειας στην Έκθεση Activetrip

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Στην Πάτρα χτύπησε αυτές τις ημέρες ο παλμός του ελληνικού τουρισμού, όπου με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού Activetrip 2012, η οποία και φιλοξενήθηκε στην αίθουσα “Αίγλη” της “Veso Mare”.
Επρόκειτο για τη μεγάλη ετήσια συνάντηση όσων αγαπούν τις εναλλακτικές διακοπές, στη διάρκεια της οποίας οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν προτάσεις και ιδέες για τις νέες και ειδικές μορφές τουρισμού που είναι απαίτηση της σύγχρονης τουριστικής αγοράς.
Την τιμητική του φέτος είχε ως γεωγραφική περιοχή, ο ευρύτερος Δυτικός Άξονας, καθώς οι συμμετέχοντες εκθέτες προέρχονταν από τις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, έχοντας δημιουργήσει πολλά περίπτερα με πρωτότυπες εγκαταστάσεις που εντυπωσιάζουν.
Η έκθεση διήρκεσε τρεις ημέρες και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς την επισκέφτηκε πλήθος κόσμου, ο οποίος μπόρεσε να πληροφορηθεί για τις διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, να δοκιμάσει τοπικά προϊόντα (τουρισμός γαστρονομίας) και να παρακολουθήσει ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και ομιλίες για οικολογικά ευαίσθητες περιοχές του τόπου μας.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων την οποία εκπροσώπησαν από την ΠΕ Λευκάδας ο Σπύρος Ζαμπέλης, Προϊστάμενος Τμήματος Τουρισμού, από την ΠΕ Κέρκυρας, η Ειρήνη Αργυριάδου, υπάλληλος της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και από την ΠΕ Κεφαλονιάς ο Χρήστος Ζώτος, συμμετείχε στην έκθεση με δικό της περίπτερο και αξίζει να σημειωθεί πως αποτέλεσε και τη μοναδική νησιωτική Περιφέρεια της έκθεσης, ενώ διανεμήθηκε πλούσιο υλικό και προσέφεραν πληροφόρηση στο κοινό για τα νησιά της Περιφέρειας, τα οποία εξυμνήθηκαν ιδιαιτέρως από όλους τους επισκέπτες.
Το περίπτερο της έκθεσης επισκέφτηκαν επιπλέον, φωτογράφοι, δημοσιογράφοι, φορείς της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου και επαγγελματίες του τουρισμού.
Ενδεικτικά αναφέρονται ο Ευρωβουλευτής Οικολόγων Πράσινων, Ν. Χρυσόγελος, η εκπρόσωπος του Προξενείου της Σλοβακίας στην Πάτρα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Α. Κατσιφάρας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρών, Κ. Μπουρδούλης, ο Πρόεδρος των Ελληνικών Τουριστικών Γραφείων, Γ. Τελώνης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Ελλάδας και Πρόεδρος των Κτελ Αχαΐας, Α. Μανωλόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος, Κ. Παπακωνσταντίνου, το Στέλεχος Περιβαλλοντικών Οργανώσεων, Γιώργος Κανέλλης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυνηγετικών Συλλόγων Πελοποννήσου, η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Α. Πατρώνη, καθώς και ο διοργανωτής της Έκθεσης και υπεύθυνος του γραφείου της εφημερίδας Express της Πάτρας, Α. Βρης.
Επίσης, συμμετείχαν διάφοροι κρατικοί φορείς -Δήμοι και Περιφέρειες (όπως η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Αιγιάλειας, ο Δήμος Δύμης, ο Δήμος Καλαβρύτων κα), ιδιωτικές λέσχες εναλλακτικού τουρισμού (όπως η Λέσχη 4χ4, ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών, η Αχάια Clauss κα) καθώς και άλλοι φορείς, ενδεικτικά αναφέρονται ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών, το Επιμελητήριο Πατρών, ο φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, η Οικολογική Δυτικής Ελλάδας, ο Αλιευτικός Συνεταιρισμός Κλείσοβας, ο Αλιευτικός Συνεταιρισμός Πατρών, το Προξενικό Σώμα Πάτρας κ.α.
Στην έκθεση τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην ανάπτυξη της περιοχής, στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού, ο πρώην πρόξενος της Γερμανίας, Γεώργιος Αμπατζής και ο Κώστας Καλογερόπουλος, πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πάτρας.
Τέλος, η έκθεση προβλήθηκε εκτενώς στα τοπικά ΜΜΕ (αφίσες, ραδιόφωνο, τηλεόραση, τύπος, websites), όπως στην εφημερίδα Express, το κανάλι Patra TV, αλλά και το website www.thebest.gr, όπου το Περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είναι και το μοναδικό περίπτερο που προβλήθηκε με φωτογραφία.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”
www.imerazante.grΤελευταία άρθρα