650.000 Αυστραλούς τουρίστες διεκδικούν τα Ιόνια Νησιά

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Πολλά είναι τα οφέλη που περιμένει από τη συμμετοχή της σε road show και άλλες εκδηλώσεις στην Αυστραλία, με στόχο την προβολή των νησιών μας, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Πρόκειται για μια σημαντική και οργανωμένη διοργάνωση που περιλαμβάνει συνεργασία με το Εμπορικό Ελληνοαυστραλιανό Επιμελητήριο, έκθεση στο Σίδνεϊ σε συνεργασία με τον ΕΟΤ καθώς και μια σειρά δράσεων στο επίκεντρο των οποίων θα βρεθούν η συνεργασία, η ανάπτυξη, ο πολιτισμός και η γαστρονομία.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού και Πολιτισμού, Χρήστος Σκούρτης, και στην οποία παραβρέθηκαν και τα μέλη του δικτύου “Η Κέρκυρα παράγει”, Σπύρος Καλούδης, Σπύρος Γραμμένος και Άρης Μαυρομάτης, με αφορμή το γεγονός αυτό επεσήμανε ότι είναι η σημαντικότερη και η πιο οργανωμένη προσπάθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ εξέφρασε τη σιγουριά του ότι οι καρποί που θα δρέψουμε θα είναι σημαντικοί. Επίσης, ο κ. Σκούρτης, αναφερόμενος στις λεπτομέρειες αυτού του ταξιδιού, τόνισε ότι το ταξίδι στην Αυστραλία πραγματοποιείται και μετά από αίτημα της ομογένειας.
“Κάθε χρόνο”, πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης, “έρχονται στο Αιγαίο 150.000 τουρίστες από την Αυστραλία, ενώ 650.000 από αυτούς, ετησίως, επισκέπτονται τη γειτονική Ιταλία και αυτοί είναι ο στόχος μας. Τώρα, με τις πολλές απευθείας αεροπορικές πτήσεις από την Ιταλία προς τα Επτάνησα, τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά και την Κέρκυρα, είναι ευκαιρία να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για σπαστές διακοπές, ώστε να επισκέπτονται και τον τουριστικό μας προορισμό και υπάρχει ήδη συνεργασία με tour operators για να προωθήσουμε μια ανάλογη δράση”.
Όσον αφορά το πρόγραμμα της Επτανησιακής αποστολής στην Αυστραλία ο κ. Σκούρτης είπε μεταξύ των άλλων “Tο ταξίδι στην Αυστραλία θα διαρκέσει 10 μέρες και θα συμμετάσχουμε σε road show σε Σίδνευ και Μελβούρνη. Στις 17 και 18 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η έκθεση στη Μελβούρνη όπου θα συμμετέχουμε σε περίπτερο, σε συνεργασία με το Εμπορικό Ελληνοαυστραλιανό Επιμελητήριο.
Στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις, θα υπάρχει χορευτικό συγκρότημα από ομογενείς που θα χορέψουν επτανησιακούς χορούς, θα μοιραστούν επτανησιακά προϊόντα, ενώ θα δοθούν δύο διαλέξεις με ομιλητές την Περιφερειακή Σύμβουλο από την Κεφαλονιά, Τζόγια Γουρζή και εμένα».

Στις 19 Μαρτίου στη Βικτώρια στην αίθουσα της Κεφαλλονίτικης κοινότητας θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στην οποία ομιλητές, εκτός των άλλων, θα είναι και η κ. Τζόγια Γουρζή, η οποία θα αναπτύξει το θέμα σχετικά με την Επτανησιακή γαστρονομία, ο κ. Ακης Βασιλειάδης θα μιλήσει για τις επενδυτικές δυνατότητες στα Επτάνησα και εγώ θα μιλήσω με θέμα τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, ως εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
Στις 24 και 25 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η έκθεση στο Σίδνευ σε συνεργασία με τον ΕΟΤ. Από την Ελλάδα θα συμμετάσχει μόνο η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”
www.imerazante.gr