Η τουριστική προβολή της Λευκάδας στο τραπέζι του διαλόγου

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Τα θέματα που απασχολούν την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας τέθηκαν σε σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Θοδωρής Βερύκιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Γιάννης Μαλακάσης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, Δημοσθένης Σκληρός, η Περιφερειακή Σύμβουλος, Αλίκη Λούβρου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες. Βασικό θέμα της σύσκεψης ήταν ο τρόπος κοινής χρήσης του κτηρίου του νέου Διοικητηρίου με το Δήμο Λευκάδας.
Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης προήδρευσε σύσκεψης με θέμα τον Τουρισμό στην οποία συμμετείχαν, επιπλέον οι Δήμαρχος Λευκάδας, Κώστας Αραβανής, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Λευκάδας, Ξενοφών Βεργίνης (πρώην βουλευτής), ο εντεταλμένος για θέματα πολιτισμού Δημοτικός Σύμβουλος Λευκάδας, Τάσος Γαζής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας, Γιάννης Λιβιτσάνος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΙΝ. Αντώνης Δουβίτσας, καθώς και δημοσιογράφοι των τοπικών Μ.Μ.Ε.
Αναφερόμενος στο σκοπό της σύσκεψης αυτής, ο Περιφερειάρχης είπε ότι γίνεται με αφορμή την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου και στόχο έχει τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών για την προβολή των νησιών μας.
Ο κ. Σπύρου αναφέρθηκε στη συνέχεια στην πρόσφατη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση του Βερολίνου, την καχυποψία που συνάντησε σε σχέση με την επιλογή της Ελλάδας ως τόπο διακοπών και παρουσίασε τις ενέργειες που έκανε, προκειμένου να αντιστραφεί το άσχημο κλίμα που έχει διαμορφωθεί στη Γερμανία, ενώ τόνισε ότι τα πλεονεκτήματα των Ιονίων Νήσων, όπως ο θαλάσσιος τουρισμός αλλά και άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού πρέπει να αποτελέσουν σημεία αιχμής για την τουριστική προβολή.
Επίσης, ο επανέλαβε το λόγο που έχει επιλεγεί η συμμετοχή της Περιφέρειας σε δυο εκθέσεις στην Αυστραλία, τονίζοντας ιδιαίτερα τις προσκλήσεις των Επτανησίων της Αυστραλίας που επιθυμούν να στηρίξουν τα Ιόνια Νησιά και την προσπάθεια που κάνουν για την ανάκαμψη του τουρισμού.
Καταλήγοντας έκανε λόγο για τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία κλήθηκε να λειτουργήσει η Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, τις προσπάθειες που έγιναν και συνεχίζονται να γίνονται, προκειμένου τα έργα του ΕΣΠΑ να προχωρήσουν, τα οποία, μάλιστα, τα χαρακτήρισε ως “ασθενούντα βαριά”.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”
www.imerazante.gr