ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Τρία σημαντικά έργα για το νησί μας συνολικού προϋπολογισμού 350.730€ εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας κατά τη συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.
Τα θέματα αφορούσαν τις εγκρίσεις των πρακτικών και κατακυρώσεις αποτελεσμάτων των δημοπρασιών για τη βελτίωση και συντήρηση της εθνικής οδού Ζακύνθου – Κερίου και τις παρακαμπτηρίους, την επισκευή και συντήρηση της 11ης Επαρχιακής Οδού Αλυκών καθώς και τη μελέτη ελέγχου στατικής επάρκειας και αποκατάστασης της γέφυρας του Αγίου Χαραλάμπη.
Ειδικότερα, η μελέτη αφορά τη στατική της επάρκεια μετά τη συντήρησή της, με τον Αντιπεριφερειάρχη Διονύση Μυλωνά, να δηλώνει στο “IONIAN CHANNEL” ότι “τα προβλήματα δημιουργήθηκαν στη γέφυρα μετά τη τοποθέτηση του φωτεινού σηματοδότη και τις πιέσεις που αυτή δέχεται από τα βαριά οχήματα που περιμένουν πάνω της την εναλλαγή του σήματος. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι κατόπιν αιτήματος στο Υπουργείο πετύχαμε την απομάκρυνση του φαναριού που βρίσκεται πάνω στη γέφυρα ούτως ώστε να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν ανάλογα φαινόμενα στο παρελθόν. Πέραν από αυτά η γέφυρα θα συντηρηθεί, από τα δυο πλαϊνά με ρητίνες και τσιμεντοενέσεις, διότι έρχεται Πάσχα και καλοκαίρι”.
Παράλληλα, έπεσαν οι τελευταίες υπογραφές που αφορούν την αναπτυξιακή σύμπραξη των Περιφερειακών ενοτήτων με διάφορους εταίρους – φορείς, όπως η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, το Περιφερειακό ΚΕΚ, η Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλλονιάς και το ΤΕΙ, για την απασχόληση ανέργων που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Το ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα, που έχει προϋπολογισμό 80.000.000€, αφορά 124 άτομα και θα ακολουθηθεί η διαδικασία πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”
www.imerazante.gr