Πεσμένη η εμπορική κίνηση και στην Λευκάδα

Σε δύσκολη οικονομική θέση βρίσκονται και τα εμπορικά καταστήματα της Λευκάδας, με τον πρόεδρο του κλάδου, Μάκη Γράψα, να δηλώνει στην εφημερίδα μας πως ο κόσμος δεν μπαίνει στα μαγαζιά, παρά τις δελεαστικές προσφορές που κάνουν οι επιχειρηματίες.
“Οι εμπορικές επιχειρήσεις είναι αντιμέτωπες με μια από τις χειρότερες εκπτωτικές περιόδους των τελευταίων ετών. Παρά τις δελεαστικές προσφορές και τα υψηλά ποσοστά των εκπτώσεων, οι καταναλωτές εξακολουθούν να μην έρχονται στα μαγαζιά μας, με συνέπεια να έχουμε οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Εκτιμώ ότι η κίνηση έχει μειωθεί κατά 40%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Δυστυχώς, τα πράγματα χειροτερεύουν όσο περνάει ο καιρός. Πραγματικά, δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε. Μερικές φορές οι δρόμοι είναι εντελώς άδειοι και ο κόσμος δεν περπατάει καν. Όσα χρόνια είμαι στην αγορά, αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναδεί. Οι κυβερνώντες είναι απαραίτητο να αντιληφθούν ότι μας οδηγούν στην εξόντωση. Όταν δεν εισπράττουμε, από πού θα βρούμε χρήματα για να αποδώσουμε τους υπέρογκους φόρους που μας επιβάλλουν; Φτάσαμε σε σημείο να μην μπορούμε να πληρώσουμε τις βασικές μας υποχρεώσεις, όπως είναι τα ενοίκια και οι ασφαλιστικές εισφορές” σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λευκάδας.
Εν συνεχεία ο κ. Γράψας υποστήριξε πως κάθε ημέρα που περνάει οι επιχειρηματίες είναι αναγκασμένοι να δίνουν μια μικρή μάχη, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των καταστημάτων τους.
“Δυστυχώς, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, έχουν άμεσο αντίκτυπο στην αγορά. Οι καταναλωτές παίρνουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα και αμέσως μετά πηγαίνουν στα σπίτια τους. Η ψυχολογία του κόσμου βρίσκεται στο ναδίρ και εάν δεν ληφθούν αναπτυξιακά μέτρα, η αγορά της Λευκάδας θα νεκρώσει τελείως. Οι εκπτώσεις δεν αποτελούν πια “σανίδα σωτηρίας” για τις επιχειρήσεις μας” ανέφερε ο κ. Γράψας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”