Κανένα μαγαζί δεν άνοιξε, τελευταία Κυριακή του χρόνου

Δεν ξέρουμε αν έχει ξανασυμβεί αυτό και άλλη φορά στην τοπική αγορά!! Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, την τελευταία Κυριακή του χρόνου, κανένα μαγαζί δεν άνοιξε στο Αργοστόλι.
Δείγμα της βαθιάς κρίσης της αγοράς. Δείγμα ότι οι καταναλωτές έχουν στεγνώσει από χρήμα. Δείγμα ότι τα χαράτσια και οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις έφεραν την καταστροφή. Πως είναι δυνατόν να αντέξει μια αγορά που στηριζόταν τον χειμώνα στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων; Όταν αυτά περικόπτονται με τέτοιο δραματικό τρόπο, τι περιμένουμε να γίνει;
“Αλλοπρόσαλλες πολιτικές και συγκυβερνήσεις μας οδηγούν σταθερά στην ολική χρεοκοπία. Γιατί η προσωπική χρεοκοπία έχει αρχίσει. Με το νέο έτος είναι αμφίβολο αν θα μπορούμε να καλύψουμε τα στοιχειώδη των υποχρεώσεών μας. Τα νοικοκυριά ήδη έχουν πτωχεύσει. Αυτό το ξέρει ο καθένας μας πολύ καλά.
Τα πιο δραματικά Χριστούγεννα της μεταπολιτευτικής εποχής έρχονται. Για εφέτος τα πιάτα μας –τουλάχιστον σε όσους ζούμε στην επαρχία- θα είναι γεμάτα, για την ακρίβεια μισογεμάτα. Καμία σχέση με τα Χριστούγεννα του 2010.
Το μόνο που μας απομένει είναι κουράγιο και αλληλοϋποστήριξη. Σε αυτό το ταξίδι είμαστε μόνοι και μόνοι θα πρέπει να το παλέψουμε. Να βοηθάει το ένας τον άλλον, ο γείτονας τον γείτονα, ο συγγενής τον συγγενή, ο έμπορος όσο μπορεί τον καταναλωτή, ο καταναλωτής τον έμπορο της πόλης του.
Μην τους αφήσουμε να μας τσακίσουν τη ψυχή. Να πάρουμε θάρρος ο ένας από τον άλλο και να προχωρήσουμε. Μπορούμε να κάνουμε την κρίση , αρχή για μια νέα εποχή. Με πολύ πόνο, πολύ αίμα, πολλές θυσίες σε βάρος μας. Αλλά μπορεί να είναι μια νέα αρχή”,
αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.