35 αιτήσεις για αιολικά στα Διαπόντια

Το Μαθράκι και οι Οθωνοί συμπεριλαμβάνονται στις περιοχές για τις οποίες εκκρεμούν στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας 35 αιτήσεις για κατασκευή υπεράκτιων αιολικών πάρκων, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα “Ελευθεροτυπία”.
Αυτό προκύπτει από την αλληλογραφία της Αρχής με το Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας αναφορικά με το σχεδιασμό της διασύνδεσης των νησιών με το ηπειρωτικό δίκτυο.
Μάλιστα, τα Διαπόντια νησιά του νομού της Κέρκυρας είναι τρίτα στη λίστα με τις περισσότερες αιτήσεις εταιριών που ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν αιολικά πάρκα, με τη θαλάσσια περιοχή νότια της Αλεξανδρούπολης στην πρώτη θέση και το Θρακικό πέλαγος στη δεύτερη!
Ακολουθούν η Λήμνος (στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά και νοτιοανατολικά του νησιού), τα Δωδεκάνησα (Κως και βόρεια της Κάσου) η Εύβοια (Κάρυστος και Κύμη), η Αττική (κόλπος Πεταλιών – Νέα Μάκρη), η Αιτωλοακαρνανία (όρμος Καλυδώνος). Η συνολική ισχύς των αιτήσεων ξεπερνά τα 5.000 μεγαβάτ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι αιτήσεις έχουν κατατεθεί από το 2007 ως το 2010 και είχαν «παγώσει» από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ που είχε προκρίνει τη λύση να επιλέξει το Δημόσιο τις περιοχές που κρίνονται κατάλληλες για την κατασκευή υπεράκτιων αιολικών πάρκων και να τις δημοπρατήσει.Τελευταία άρθρα