“Λουκέτο” σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα

Διαστάσεις πανεργατικού ξεσηκωμού και συντονισμού των κινητοποιήσεων των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων, απέναντι στα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση με αιχμή το φορολογικό, το ασφαλιστικό και το “Πρόγραμμα Σταθερότητας” για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, λαμβάνει η σημερινή 24ωρη απεργία που εξήγγειλε στο Δημόσιο η ΑΔΕΔΥ και στην οποία καλεί σε μαζική συμμετοχή μαζί με τον ιδιωτικό τομέα το ΠΑΜΕ.
Ήταν άλλωστε το ΠΑΜΕ που από τις αρχές Ιανουαρίου είχε προκηρύξει την απεργία για τις 11 Φεβρουαρίου, αλλάζοντας εν συνεχεία την ημερομηνία για τη σημερινή ημέρα, μετά και τη σχετική απόφαση της ΑΔΕΔΥ.
Τοπικά, από την πρώτη στιγμή συμμετοχή στην απεργία με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ και στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Μέτωπο στο Λιμάνι (μόλο Αγίου Διονυσίου 10 π.μ.), δήλωσαν το Εργατικό Κέντρο, τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Οικοδόμων, Χρηματοπιστοτικό, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων.
Από την πλευρά της, η Συντονιστική Επιτροπή φορέων του Δημοσίου Τομέα της Ζακύνθου, που συντάσσεται με το πλαίσιο της ΑΔΕΔΥ, διοργανώνει συγκέντρωση στη Νομαρχία στις 10:30 το πρωί, με τη συμμετοχή, της ΕΛΜΕΖ και των Συλλόγων, Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, Νοσοκομειακών Ιατρών, Υπαλλήλων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, Δημοτικών Υπαλλήλων Δ. Ζακυνθίων και Εργαζομένων στο Σύνδεσμο Καθαριότητας.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η απόφαση των συλλόγων των Δασκάλων, των Εργαζομένων του Νοσοκομείου και της ΕΛΜΕ, καταγγέλθηκε από τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ στα συγκεκριμένα Δ.Σ., καθώς όπως τονίζουν στα δύο πρώτα σωματεία δεν υπήρχε απόφαση της Διοίκησής τους.
Αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και με βάση τα δικά τους αιτήματα που ταυτίζονται σε αρκετά σημεία και με αυτά των εργαζομένων, έλαβαν επίσης, τόσο η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ζακύνθου, που καλεί τα καταστήματα να “κατεβάσουν τα ρολά”, όσο και ο αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος, που καλεί σε συντονισμό του αγώνα και σε συμμετοχή των αγροτών με τα μηχανήματά τους στην κινητοποίηση.
Ακολουθούν οι ανακοινώσεις και τα αιτήματα των φορέων που συμμετέχουν και διοργανώνουν τις σημερινές κινητοποιήσεις:

Το Εργατικό Κέντρο
“To Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, στις 12 Ιανουαρίου, αποφάσισε ότι συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία της 10ης Φεβρουαρίου, η οποία είναι πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, που καλεί εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και συνδικάτα να συμμετέχουν, ώστε να αντεπιτεθεί η εργατική τάξη της χώρας απέναντι στη λαίλαπα των αντεργατικών μέτρων που έρχονται.
Θέλουν να φορτώσουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, γι’ αυτό και προσπαθούν με όλα τα μέσα να ισοπεδώσουν οποιαδήποτε κατάκτηση των εργαζομένων έχει απομείνει.
Το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης στο φορολογικό που έχουν εξαγγείλει κουτσουρεύει ακόμα περισσότερο τα εισοδήματα της εργατικής λαϊκής οικογένειας, ενώ, αντίθετα, δίνει προνόμια, κίνητρα και απαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο. Με τον ίδιο τρόπο θέλουν να απαλλάξουν τη μεγαλοεργοδοσία από τα «βαρίδια» στο ασφαλιστικό, βάζοντας «μπουρλότο» στα θεμέλια της κοινωνικής ασφάλισης.
Από την άλλη, περνάνε στο «ντούκου» τις οφειλές του δημοσίου στα ταμεία, που ξεπερνούν κατά πολύ τα 12 δισ. ευρώ, όπως και τα χρέη των εργοδοτών που ξεπερνούν τα 8,5 δισ. ευρώ.
Σ’ όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η περαιτέρω αύξηση της ανεργίας που χρησιμοποιείται εντέχνως από την κυβέρνηση, προκειμένου να προωθήσει τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, ενώ στο όνομα της καταπολέμησης της ανεργίας επιδοτεί τη μεγαλοεργοδοσία για τις ασφαλιστικές εισφορές, στην κατεύθυνση να πέσει ακόμα περισσότερο το κόστος της εργατικής δύναμης.
Παράδειγμα αυτής της κατάστασης έχουμε και στη Ζάκυνθο με τους εργαζόμενους του Συνδέσμου Ύδρευσης, που τους οφείλουν δεδουλευμένα 3-4 μηνών, οι εργαζόμενοι της ΔΕΠΑΖ που τους οφείλονται 18 μήνες, οι εργαζόμενοι των παιδικών σταθμών που για χρόνια τώρα δουλεύουν με συμβάσεις έργου. Οι οικοδόμοι βρίσκονται στην ανεργία για μήνες, αφού έχει πέσει κατακόρυφα η οικοδομική δραστηριότητα κ.ά.
Η εργατική τάξη δεν έχει να περιμένει τίποτα από τις κυβερνήσεις που παρεκκλίνουν από αυτό, που είναι ταγμένες να υπηρετούν μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ, όπως καμιά αυταπάτη δεν πρέπει να υπάρχει για το ρόλο του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, με το πρωτόγνωρο παράδειγμα της απεργίας της 17ης Δεκέμβρη, που για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ βγήκε ως απεργοσπαστικός μηχανισμός επίσημα και κάλεσε τους εργαζόμενους να μην απεργήσουν στην απεργία του ΠΑΜΕ, ενώ τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ στα ΕΛΤΑ Ζακύνθου κάλεσαν την Αστυνομία ενάντια στους εργαζόμενους της περιφρούρησης. Αυτή είναι η κατάντια τους!
Η απάντηση που πρέπει να πάρουν από τους εργαζόμενους πρέπει να είναι η συσπείρωση και η δράση μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ.
Στην επίθεση και τον πόλεμο που δεχόμαστε απαντάμε με πόλεμο.
Η προηγούμενη απεργία του ΠΑΜΕ στις 17/12 είχε αυτά τα χαρακτηριστικά και με το ίδιο τρόπο και ακόμα πιο αποφασιστικά πρέπει να απαντήσουμε στην 24ωρη απεργία στις 10 του Φλεβάρη, που θα πρέπει να νεκρώσει όλη η Ζάκυνθος. Δε θα δουλέψει καμιά οικοδομή, καμιά τράπεζα, κανένα σούπερ μάρκετ, κανένα καράβι.
Καλούμε την εργατική τάξη του νησιού, κάθε προοδευτικό άνθρωπο να συμμετέχει στην απεργία την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου και την απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο λιμάνι (μπαστούνι Αγίου).
Διεκδικούμε:
1.Μαζικές προσλήψεις τώρα – μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μόνιμη σταθερή και με δικαιώματα εργασία για όλους.
2.1.400 βασικό μισθό, 1.120 ευρώ σύνταξη και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
3.Σύνταξη στα 60 για άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Μειωμένα όρια κατά 5 χρόνια αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
4.Δημόσια δωρεάν αναβαθμισμένη παιδεία, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
5.Αποκλειστικά δημόσια αναβαθμισμένη και δωρεάν υγεία και πρόνοια για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς.
6.Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων. Να σταματήσουν οι διώξεις των συνδικαλιστικών στελεχών στα εμφιαλωμένα ποτά και αλλού”.

Οι επαγγελματοβιοτέχνες (ΟΕΒΕ)
“Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την πολιτική της ΝΔ. Τα ελλείμματα δεν είναι δικά μας, τα δημιούργησε η πολιτική τους. Ψάχνουν να βρουν εξιλαστήρια θύματα για την κρίση των μονοπωλίων.
Καταργούν το ήδη απαράδεκτα χαμηλό αφορολόγητο (10.500 €)
Συνεχίζουν και σκληραίνουν τα αντικειμενικά κριτήρια. Τα συνδυάζουν με δήθεν τεκμήρια διαβίωσης. Σχεδιάζουν αύξηση του ΦΠΑ
Επιβάλλουν νέα φορολογικά βάρη στα Ταξί και τα μικρά φορτηγά Δ.Χ.
Μείωσαν κι άλλο τη χρηματοδότηση στον ΟΑΕΕ κατά 44% για το 2010
Προετοιμάζουν το έδαφος για μείωση των συντάξεων
Η «απελευθέρωση» των επαγγελμάτων διευκολύνει το μεγάλο κεφάλαιο να κυριαρχήσει σε κλάδους όπως υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ταξί κτλ.
Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι ένα ακόμα δώρο στα πολυκαταστήματα
Είναι ψέμα ότι η οικονομία βουλιάζει ότι πρέπει να πληρώσουμε όλοι. Οι νέοι φόροι και το ψαλίδισμα των κοινωνικών παροχών θα γίνουν τζάμπα χρήμα για τους βιομηχάνους, τους μεγαλεμπόρους, τους τραπεζίτες, όπως έκαναν πάντα. Η μείωση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων και το μεγάλο φαγοπότι της «Πράσινης Οικονομίας» βρίσκονται ήδη στα σκαριά.
Οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ έκαναν ό, τι μπορούσαν για να αφοπλίσουν το συνδικαλιστικό κίνημα, τώρα στρογγυλοκάθισαν στα τραπέζια των στημένων «κοινωνικών διαλόγων» και παραζαρεύουν το πόσα θα χάσουμε. Απέρριψαν κάθε πρόταση για οργάνωση αγώνων. Διευκολύνουν την κυβέρνηση να περάσει πιο εύκολα τα αντιλαϊκά μέτρα. Εξυπηρετούν τα συμφέροντα λίγων μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων. Αδιαφορούν για τα προβλήματα εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων.
Οι αγρότες ήδη βρίσκονται στο δρόμο, οι εργαζόμενοι προετοιμάζουν απεργία, μαζί τους κι εμείς.
Ο αντίπαλος είναι κοινός, η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τα μονοπώλια.
Όχι στη νέα φοροληστεία, όχι στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού μας συστήματος!
Αντιστεκόμαστε:
Στη νέα φοροεισπρακτική επιδρομή, στην κατάργηση του αφορολόγητου ορίου
Στο εκβιαστικό μέτρο του κλεισίματος των χρήσεων
Στις σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου
Σε όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ
Στην κατεδάφιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης
Στη μείωση των συντάξεων
Μπορούμε να εμποδίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική με τη συμμαχία και την κοινή δράση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, μπορούμε να την ανατρέψουμε. Αγώνες χρειάζονται”
Τα αιτήματα:
Ο καθένας να πληρώνει με βάσει τη φοροδοτική του ικανότητα
Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης (διατροφή, ένδυση κτλ)
Ατομικό αφορολόγητο στα 20.000 ευρώ και για τετραμελή οικογένεια 40.000 ευρώ
Κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και ανέλεγκτων χρήσεων
Τα λογιστικά βιβλία μοναδική πηγή προσδιορισμού του εισοδήματός μας
Κλείσιμο των χρήσεων σε σύντομο χρόνο από την κατάθεση των δηλώσεων στην εφορία
Κοινωνική ασφάλιση, δημόσια και καθολική
Κρατική επιχορήγηση στα 2/3 του προϋπολογισμού του ΟΑΕΕ
Άμεση κάλυψη των ελλειμμάτων του ταμείου από τον κρατικό προϋπολογισμό
Κατάργηση του Π.Δ. 258/2005 και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων
Κατώτερη σύνταξη στα όρια διαβίωσης των συνταξιούχων 1.150,00 ευρώ
Κατάργηση των εισφορών για την υγεία. Δωρεάν και αποκλειστικά δημόσια υγεία.
Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Επίδομα τοκετού και μητρότητας
Δημιουργία κλάδου βαρέων και ανθυγιεινών στον ΟΑΕΕ
Όχι στη λεγόμενη απελευθέρωση των επαγγελμάτων που οδηγεί στη μονοπώληση
Αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων στο 45%”.

Οι αγρότες
“Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αφού από τη μια προβοκάρει τους αγώνες μας, λέγοντας ότι είμαστε “αγρότες του Κολωνακίου”, από την άλλη μας καλεί σε διάλογο για να μας ανακοινώσει ότι δεν έχει να μας δώσει… τίποτα!
Αντιθέτως, προωθεί το αγροτικό μητρώο που ξεκίνησε η ΝΔ, προκειμένου να βγάλει εκτός επιδοτήσεων τους χιλιάδες μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, που για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους εργάζονται σε οικοδομές και ξενοδοχεία κτλ για να τα φέρουν βόλτα. Αγρότες και στο μέλλον θα υπάρχουν, αλλά θα είναι λίγοι επιχειρηματίες – καπιταλιστές, αφού θα έχει ξεκληριστεί η μικρομεσαία αγροτιά.
Τα “θεσμικά” μέτρα που ανακοινώνει η κυβέρνηση στόχο έχουν τη συγκεντροποίηση της γης σε λίγα χέρια. Γι’ αυτό και “βάζει χέρι” στην οργάνωση του συνδικαλιστικού μας κινήματος, όπου σε αυτό θα εντάσσονται μόνο όσοι έχουν τις απαιτούμενες εκτάσεις και κεφάλαια.
Παράλληλα, ζητά από το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων να κάνουν θυσίες, προωθώντας νέα σαρωτικά αντιλαϊκά μέτρα, την ώρα που χαρίζονται δις ευρώ σε μεγαλοεπιχειρηματίες ως επιδοτήσεις. Είναι αυτές που «κόβουν» από εμάς για να τις χαρίσουν στις πολυεθνικές και το κεφάλαιο, προκειμένου να αναπαραχθούν.
Στο κοινό «μαύρο μέτωπο» της πλουτοκρατίας της ΕΕ και των κομμάτων της, απαντάμε με κοινό λαϊκό αγωνιστικό μέτωπο. Απαντάμε με κοινή δράση των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων με τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους, μικρομαγαζάτορες.
Ο αντίπαλός μας είναι κοινός. Είναι οι πολυεθνικές που επιδοτούνται, αγοράζουν τα προϊόντα μας πάμφθηνα και τα πωλούν στα ράφια πανάκριβα.
Τώρα είναι η ώρα της κλιμάκωσης του αγώνα μας”!
Οι διεκδικήσεις
Την κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής. Την προστασία της ντόπιας παραγωγής (τοπικά του ελαιόλαδου, του κρασιού και της σταφίδας), από την εισαγωγή προϊόντων που παράγουμε στη χώρα μας. Αγροτική παραγωγή που θα εξυπηρετεί πριν απ’ όλα τις εγχώριες διατροφικές ανάγκες. Δίνοντας προτεραιότητα στα κτηνοτροφικά προϊόντα, εγχώριες διατροφικές ανάγκες. Δίνοντας προτεραιότητα στα κτηνοτροφικά προϊόντα, τον εφοδιασμό του μεταποιητικού τομέα με εγχώριες πρώτες αγροτικές ύλες, για παραγωγή φτηνών και υγιεινών προϊόντων, με σεβασμό και προστασία του περιβάλλοντος, δίνοντας ζωή στην ύπαιθρο.
Την κατάργηση του διαχωρισμού των αγροτών σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότη και μη (ετεροεπαγγελματίες), με βάση τα πρόσθετα εξωγεωργικά μεροκάματα.
Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσων που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα στους μικρομεσαίους αγρότες για όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα.
Τη σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, την τιμαριθμική αναπροσαρμογή τους και κατάργηση όλων των «νόμιμων» και «παράνομων» παρακρατήσεων.
Τη μείωση του κόστους παραγωγής με εκτέλεση βασικών αγροτικών έργων υποδομής, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και μηχανήματα, των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης των αγροτών, μειωμένο τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος, μείωση των επιτοκίων της ΑΤΕ, επιδότηση βασικών αγροτικών εφοδίων, λιπασμάτων, μηχανημάτων, φυτοφαρμάκων, ζωοτροφών κτλ.
Την ουσιαστική ρύθμιση των αγροτοκτηνοτροφικών χρεών, το άμεσο σταμάτημα των πλειστηριασμών και του ξεπουλήματος στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Πάγωμα των δόσεων δανείων με διακανονισμό για τους μικρομεσαίους αγρότες.
Τον άμεσο διπλασιασμό της προνοιακής αγροτικής σύνταξης και η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις γυναίκες.
Την εξυγίανση, εκδημοκρατισμό και στήριξη των συνεταιρισμών για να χτυπηθεί η εκμεταλλευτική δράση των εμποροβιομηχάνων.
Τη δωρεάν επιστημονική και τεχνική στήριξη από το κράτος σε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, κτηνοτρόφους, ψαράδες.
Την κατάργηση όλων των κανονισμών και οδηγιών που ξεκληρίζουν τους μικρομεσαίους αγρότες.
Την πλήρη ασφάλιση της φυτικής και ζωικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου απ’ όλους τους κινδύνους με αποκλειστικά δημόσιο ΕΛΓΑ που θα επιχορηγείται από το κράτος και την άμεση αντιμετώπιση των χρεών του.
Την κατάργηση των εισφορών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και της συμμετοχής στα φάρμακα.
Τη διαμόρφωση προνομιακών στεγαστικών προγραμμάτων για τους νέους αγρότες – κτηνοτρόφους και δωρεάν τοποθέτηση της κεντρικής εγκατάστασης ηλεκτροδότησης των κτηνοτροφικών μονάδων.
Την αναβάθμιση των κοινωνικών συνθηκών της ζωής στην ύπαιθρο με δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία και δημιουργία πολιτιστικών – αθλητικών κέντρων.
Την κατασκευή σύγχρονων δημόσιων δωρεάν σφαγείων, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος. Απορρίπτουμε κάθε σχέδιο δημιουργίας Α.Ε”.

Η “Συντονιστική Επιτροπή”
“Η Συντονιστική Επιτροπή των Φορέων του Δημοσίου Τομέα Ζακύνθου, αφού εκτίμησε τις ιδιαίτερα αρνητικές εξελίξεις που διαμορφώθηκαν για τους εργαζόμενους του Δημόσιο, αλλά και αυτές που προδιαγράφονται για τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα:
-Την ενδυνάμωση της εισοδηματικής πολιτικής της λιτότητας
-Την πραγματική μείωση του εισοδήματος μέσα από την περικοπή των επιδομάτων
-Τη φορολογική επιβάρυνση των μισθωτών
-Την αύξηση των ορίων ηλικίας των γυναικών
-Την όξυνση των προβλημάτων του Ταμείου Πρόνοιας και του ΟΠΑΔ
-Την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης
-Τον περιορισμό των δαπανών για τις Δημόσιες Υπηρεσίες και
-Την υποβάθμιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών
Αποφάσισε ομόφωνα
Τη συμμετοχή μας στην 24ωρη Πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ και καλεί σε συγκέντρωση την Τετάρτη 10 Φλεβάρη στις 10:30 το πρωί στη Νομαρχία.
Απεργούμε για να βροντοφωνάξουμε:
-Καμιά μείωση μισθών και επιδομάτων
-Όχι στην αλλαγή του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης
-Όχι στη δυσμενή αλλαγή των εργασιακών μας σχέσεων
Η συμμετοχή όλων μας στην απεργία είναι η μόνη ελπίδα για να σταματήσουμε αυτή την πολιτική που επιδιώκει για άλλη μία φορά να πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση.
Συμμετέχουν οι φορείς:
Σύλλογος Δασκάλων και νηπιαγωγών Ζακύνθου
Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ζακύνθου
Σύλλογος Εργαζομένων Γεν. Νοσοκομείου Ζακύνθου
Σύλλογος Νοσοκομειακών Γιατρών Ζακύνθου
Σύλλογος Υπαλλήλων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης
Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Ζακυνθίων
Συμμετείχε και ο σύλλογος εργαζομένων του Συνδέσμου Καθαριότητας”.

Η απάντηση των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ
“Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στα Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων, του Συλλόγου Εργαζομένων Γεν. Νοσοκομείου Ζακύνθου και της ΕΛΜΕΖ δηλώνουμε:
τη στιγμή που το κεφάλαιο απαιτεί την καπιταλιστική κρίση να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι,
τη στιγμή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υλοποιώντας για λογαριασμό της πλουτοκρατίας της χώρας τις αποφάσεις της ΕΕ, με τη συναίνεση των κομμάτων του ευρωμονόδρομου (ΝΔ- ΣΥΝ –ΛΑΟΣ) εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση σε όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων,
τη στιγμή που ο αγώνας των εργαζομένων πρέπει να είναι ταξικός, ενιαίος σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και αποτελεσματικός,
τη στιγμή που η συμμαχία εργατών-μικρομεσαίων αγροτών-αυτοαπασχολουμένων πρέπει να δυναμώσει,
Στο νησί μας οι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ με πρωταγωνιστές τους συνδικαλιστές του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να συγκροτήσουν τον πόλο του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού ενάντια στο ταξικό κίνημα οργανώνοντας παραμάζωξη με πλαίσιο στήριξης της πολιτικής του κεφαλαίου που υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα να αναστήσουν το φάντασμα του νομαρχιακού παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ, διασπώντας την ταξική ενότητα του κινήματος.
Ο πολιτικός φορέας της Κίνησης και της Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ) κλαψουρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν υλοποιεί τις προεκλογικές του δεσμεύσεις λες και είχε πει άλλα προεκλογικά.
Είναι τέτοια η λαχτάρα τους να στήσουν μέτωπο ενάντια στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, στο ΠΑΜΕ, που σε δασκάλους και νοσοκομειακούς, χρησιμοποίησαν αυθαίρετα τη σφραγίδα των συλλόγων χωρίς καν να γίνει Δ.Σ, χωρίς απόφαση.
Για μια ακόμα φορά αποδεικνύουν ποιοι είναι αυτοί που καπελώνουν το κίνημα, διασπούν την ενότητά του και το οδηγούν σε αγώνες αδιέξοδους.
Δεν εμπιστευόμαστε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες!
Καλούμε όλους τους εργαζομένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να συμμετέχουν στην ΑΠΕΡΓΙΑ με το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ την ΤΕΤΑΡΤΗ 10/2 και στην συγκέντρωση στις 10:00π.μ. στο Λιμάνι (Μπαστούνι Αγίου).
Οι εκπρόσωποι: Κορφιάτης Γιάννης, Ιωαννίδου Σοφία, Γαϊτάνης Φώτης, Χονδρός Δημήτρης”.