Στο λιμάνι και οι αγρότες αύριο

Να δώσουν δυναμικό “παρών” στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε το ΠΑΜΕ για την Τετάρτη και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί της ίδιας ημέρας στο λιμάνι (μόλο Αγίου Διονυσίου), καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους ο αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος.
Μετά από δύο κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα, οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι, εντείνουν τον αγώνα τους, καλώντας σε “κοινό μέτωπο” με τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους και ΕΒΕ.
“Στον κοινό αντίπαλο, που είναι τα μονοπώλια, η Ε.Ε., τα κόμματα που τη στηρίζουν και η Κυβέρνηση, απαντάμε με κοινό αγώνα, με τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα”, σημείωσε με δηλώσεις του στην “Ημέρα” το μέλος της προσωρινής διοίκησης του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου, Δημήτρης Σούλης.
Όπως ανέφερε, τα προβλήματα που δημιουργούνται για τη φτωχή αγροτιά, από την εφαρμοζόμενη έως και σήμερα πολιτική, το “Σύμφωνο Σταθερότητας” αλλά και τις τελευταίες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, είναι κοινά με τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους.
“Δεν μας είπε τίποτα καινούργιο ο Πρωθυπουργός. Αναφέρθηκε σε μέτρα που ήταν προαποφασισμένα. Εξήγγειλε αυξήσεις των ορίων συνταξιοδότησης, “πάγωμα” μισθών και συντάξεων, αύξηση της φορολογίας των λαϊκών στρωμάτων. Την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τους αγρότες, τους ανέργους ή για τους μισθούς των εργαζομένων, οι επιχορηγήσεις στις εταιρίες και το κεφάλαιο φτάνουν σε αρκετά δις ευρώ”, επεσήμανε.
Στάθηκε και στον αγώνα των αγροτών σε όλη τη χώρα, επισημαίνοντας ότι “ξεγυμνώθηκαν οι ξεπουλημένες ηγεσίες της ΠΑΣΕΓΕΣ, της ΓΕΣΑΣΕ και της ΣΥΔΑΣΕ”, αφού όπως εξήγησε “όχι μόνο δεν στήριξαν τα μπλόκα, αντιθέτως τα υπονόμευσαν, συμμετείχαν στους στημένους διαλόγους και προσπάθησαν να τα διασπάσουν χρησιμοποιώντας το υποτιθέμενο Πανελλαδικό Συντονιστικό”.
Σύμφωνα με τον κ. Σούλη, οι συγκεκριμένες ενέργειες “τους γύρισαν μπούμερανγκ, διότι και σε μπλόκα που υποχώρησαν, μικρομεσαίοι αγρότες συντάχθηκαν με το πλαίσιο Νίκαιας και του Προμαχώνα, συνεχίζοντας την κινητοποιήσεις”.
Τόνισε τέλος, ότι ο σύλλογος συντάσσεται με το διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΑΣΥ, διεκδικώντας μεταξύ άλλων, κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής παραγωγής, κατάργηση του διαχωρισμού των αγροτών σε κατά κύριο επάγγελμα και μη, θεσμοθέτηση κατώτερων εγγυημένων τιμών για τα προϊόντα, σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή κ.α.