Διάδρομοι θα κατασκευαστούν στο νεκροταφείο των Αμπελοκήπων

Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ζακυνθίων για το 2010, έχει ενταχθεί το έργο που αφορά την κατασκευή διαδρόμων στο νεκροταφείο των Αμπελοκήπων.
Θα πρέπει ν΄ αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, μιας και όταν βρέχει πλημμυρίζει ο χώρος του νεκροταφείου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα να επισκεφθεί κανείς τα προσφιλή του πρόσωπα.
Ο αντιδήμαρχος Ζακυνθίων, Διονύσης Καπανδρίτης, ανέφερε ότι το κόστος του έργου θα φτάσει γύρω στις 15.000 ευρώ.
“Μόλις περάσουν τα καρναβάλια, θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στα νεκροταφεία του Δήμου Ζακυνθίων. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν παρεμβαίνουμε και τώρα, απλώς το επόμενο διάστημα θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας. Σε ό,τι αφορά το νεκροταφείο των Αμπελοκήπων, φροντίσαμε να εξασφαλίσουμε ένα ποσό της τάξης των 15.000 ευρώ μέσα από το Τεχνικό Πρόγραμμα, το οποίο θα έρθει τις επόμενες ημέρες για ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να γίνει μελέτη και να φτιαχτούν διάδρομοι. Θα θέλαμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα, όμως έχουμε λιγοστούς εργάτες, με συνέπεια να μην έχουμε τη δυνατότητα για περισσότερες παρεμβάσεις. Θα έπρεπε να είχαμε 6 τουλάχιστον άτομα στα καροτσάκια και έχουμε μόνο 3. Δρομολογήσαμε την πρόσληψη 10 εργατών, όμως όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία πρόσληψη, λόγω των περικοπών που κάνει η Πολιτεία. Παρά τις ελλείψεις που υπάρχουν σε εργατικό δυναμικό, όλοι είδαν πως μόλις τελείωσε το Πίκολο Καρναβάλι, συνεργεία του Δήμου προχώρησαν άμεσα στην περισυλλογή των απορριμμάτων. Το ίδιο θα γίνει και την προσεχή Κυριακή, προκειμένου να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα” ανέφερε ο κ. Καπανδρίτης.