“Δεν σπιλώνεις υπολήψεις με αποχρώσεις ενδείξεις”

Την έντονη δυσαρέσκεια της Ένωσης Αστυνομικών Ιονίων Νήσων έχουν προκαλέσει τα όσα αναφέρθηκαν – καταγγέλθηκαν στην πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή “ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ”, από τη δημοσιογράφο, κ. Αγγελική Νικολούλη, και συγκεκριμένα ότι στη Ζάκυνθο υπάρχουν και δρουν κυκλώματα προστασίας ναρκωτικών και οργανωμένης μαφίας γενικά, τα οποία καλύπτουν Αξιωματικοί ή κατώτεροι Αστυνομικοί, οι οποίοι εκτελούν πλημμελώς, επισημαίνοντας ότι έχει στα χέρια της καταγγελίες επωνύμων και σοβαρών προσώπων του νησιού, κάνοντας παράλληλα έκκληση στη φυσική και πολιτική ηγεσία μας καθώς και στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελ.ΑΣ. να κατέβουν στο νησί και να καθαρίσουν την ήρα από το στάρι.
Επειδή τέτοια γεγονότα εναντίων Αστυνομικών έχουν επαναληφθεί και κατά το παρελθόν, με αοριστολογίες, δημιουργώντας εντυπώσεις, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή της Ένωσης, επαναλαμβάνεται η πάγια θέση της Ένωσης ότι οποιοσδήποτε έχει συγκεκριμένα στοιχεία, όποιον και εαν αφορούν, να τα καταθέσει ενώπιον της Δικαιοσύνης, αλλά και στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές για περαιτέρω διερεύνηση.
Παράλληλα, καλούν όλες τις αρμόδιες Αρχές (Βουλευτή – Νομαρχία – Δήμους Νομού Ζακύνθου), καθώς και τους λοιπούς αρμόδιους Φορείς να λάβουν άμεσα θέση στα αναφερόμενα για Αστυνομικούς της Ζακύνθου στην εν λόγω εκπομπή με στόχο την αποκατάσταση της τιμής, της υπόληψης και της αξιοπρέπειας τους.

Η επιστολή της Ένωση Αστυνομικών Ιονίων Νήσων
“Μετά τα όσα αναφέρθηκαν – καταγγέλθηκαν στην πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή “ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ”, από τη δημοσιογράφο, κ. Αγγελική Νικολούλη, ότι στη Ζάκυνθο υπάρχουν και δρουν κυκλώματα προστασίας ναρκωτικών και οργανωμένης μαφίας γενικά, τα οποία καλύπτουν Αξιωματικοί ή κατώτεροι Αστυνομικοί, οι οποίοι εκτελούν πλημμελώς, όπως ανέφερε, τα καθήκοντά τους, συνδεόντας τρεις υποθέσεις εξαφάνισης ατόμων με την αυτοκτονία του τέως Αστυνομικού Διευθυντή, Βασίλειου Πατσούρη, επισημαίνοντας ότι έχει στα χέρια της καταγγελίες επωνύμων και σοβαρών προσώπων του νησιού, κάνοντας παράλληλα έκκληση στη φυσική και πολιτική ηγεσία μας καθώς και στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελ.ΑΣ. να κατέβουν στο νησί και να καθαρίσουν, όπως τόνισε, την ήρα από το στάρι, επισημαίνοντας ότι δεν είναι εμπλεκόμενοι όλοι οι Αστυνομικοί της Ζακύνθου και ότι υπάρχουν και Αστυνομικοί που κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
Επειδή τέτοια γεγονότα εναντίων Αστυνομικών της Α.Δ. Ζακύνθου έχουν επαναληφθεί και κατά το παρελθόν, με αοριστολογίες, δημιουργώντας εντυπώσεις, επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση της Ένωσης μας ότι οποιοσδήποτε έχει συγκεκριμένα στοιχεία, όποιον και εαν αφορούν, να τα καταθέσει ενώπιον της Δικαιοσύνης, αλλά και στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές για περαιτέρω διερεύνηση και όχι να βγαίνει σε τηλεοπτικές εκπομπές και με μισόλογα να αφήνει υπονοούμενα σε βάρος Αξιωματικών ή κατώτερων Αστυνομικών ότι εμπλέκονται ή καλύπτουν με οποιοδήποτε τρόπο παράνομες πράξεις ή κυκλώματα μαφίας στη Ζάκυνθο, σπιλώνοντας με αυτόν τον τρόπο υπολήψεις, συνειδήσεις, αφήνοντας ένα γκρίζο και θολό τοπίο.
Δεν είναι δυνατόν όλοι οι Αξιωματικοί αλλά και οι κατώτεροι Αστυνομικοί των Υπηρεσιών μας να νιώθουμε ένοχοι, ύποπτοι και εν δυνάμει κατηγορούμενοι μόνο με τις εντυπώσεις που αφήνει μια τηλεοπτική εκπομπή. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουν τα μισόλογα και τα υπονοούμενα χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα στοιχεία ή καταγγελίες.
Είναι αξιοπερίεργο ότι στην ίδια εκπομπή, απο τα φερόμενα ως επώνυμα και σοβαρά άτομα της Ζακύνθου, όπως ανέφερε η δημοσιογράφος που έκανα τις σχετικές καταγγελίες, ουδεμία αναφορά έγινε στις πρόσφατες επιτυχίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου με τις εξιχνιάσεις ληστειών , κλοπών, την εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών, ούτε στην μάχη που δίνουν καθημερινά οι Αστυνομικοί της Ζακύνθου με κίνδυνο της ζωής τους για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.
Καλούμε όλες τις αρμόδιες Αρχές (Βουλευτή – Νομαρχία – Δήμους Νομού Ζακύνθου), καθώς και τους λοιπούς αρμόδιους Φορείς να λάβουν άμεσα θέση στα αναφερόμενα για Αστυνομικούς της Ζακύνθου στην εν λόγω εκπομπή με στόχο την αποκατάσταση της τιμής, της υπόληψης και της αξιοπρέπειας των Αστυνομικών της Α.Δ. Ζακύνθου”.