Σήμερα παραδίδεται η μελέτη για το Γυμνάσιο-Λύκειο Βολιμών

Στα χέρια της δημοτικής αρχής Ελατίων αναμένεται να βρεθεί σήμερα, η μελέτη για την επισκευή της στέγης στο Γυμνάσιο-Λύκειο Βολιμών, ένα μέρος της οποίας καταστράφηκε από τις κακές καιρικές συνθήκες του περασμένου Οκτωβρίου.
Όπως είναι γνωστό, τη σύνταξη της μελέτης ανέλαβε η ΤΥΔΚ (Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων). Από ΄δω και πέρα, η μελέτη αυτή θα σταλεί τόσο στη Νομαρχία, η οποία είχε υποσχεθεί ότι θα δώσει ένα κονδύλι για την επισκευή της στέγης, όσο και στον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ).
Υπενθυμίζουμε ότι από τους δυνατούς ανέμους είχε προκληθεί ζημιά μόνο στη στέγη του Γυμνασίου-Λυκείου Βολιμών, και όχι στα διπλανά ιδιωτικά κτήρια, γεγονός που αποδεικνύει ότι τα δημόσια έργα δεν φτιάχνονται με τις σωστές προδιαγραφές, κάτι που είχε επισημάνει από την πλευρά του και ο Δήμαρχος Ελατίων, Νίκος Θεοδόσης.
Ο ίδιος ανέφερε στην “Ημέρα” ότι η η μελέτη της ΤΥΔΚ αφορά την αντικατάσταση όλης της στέγης του σχολείου, και όχι μόνο του κομματιού που καταστράφηκε. Παράλληλα, στη μελέτη προβλέπεται και η κατασκευή νέων τουαλετών, με το συνολικό κόστος ν΄ ανέρχεται στις 160.000 ευρώ.
“Η Νομαρχία είχε υποσχεθεί ότι θα δώσει 60.000 ευρώ για τη στέγη του σχολείου μας. Πιστεύω, λοιπόν, ότι θα τηρηθεί αυτή η υπόσχεση, ενώ θα ήθελα στο νέο σχεδιασμό της να προβλεφθούν και οι υπόλοιπες 100.000 ευρώ, που απαιτούνται για την αντικατάσταση της στέγης και των τουαλετών. Επισημαίνω ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια, ούτως ώστε το υπουργείο Παιδείας, αλλά και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, να χρηματοδοτήσουν τη Νομαρχία. Το Γυμνάσιο-Λύκειο Βολιμών φιλοξενεί 110 παιδιά και είναι χρέος όλων μας να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που πρέπει, προκειμένου η εκπαίδευσή τους να γίνεται χωρίς προβλήματα” τόνισε ο κ. Θεοδόσης.