“Επίθεση” της ΣΕΔΕ στον ΕΟΤ για τα χρέη του

Έγγραφο στην Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων απέστειλε η Συνομοσπονδία του κλάδου (ΣΕΔΕ), η οποία ζητά από τα μέλη της να συγκεντρώσουν στοιχεία για το πόσοι επιχειρηματίες δεν έχουν πληρωθεί από το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν τρία πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, τα οποία διοργανώνονται από την Εργατική Εστία, από τον ΟΓΑ και από τον ΕΟΤ. Οι δύο πρώτοι φορείς έχουν πληρώσει τα χρέη τους προς τους επιχειρηματίες, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού, ο οποίος υπάγεται στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΕΟΤ οφείλει από 3.000 ευρώ και άνω σε αρκετούς επιχειρηματίες του νησιού μας, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος.
Η ΣΕΔΕ, λοιπόν, βλέποντας ότι έχει δημιουργηθεί αυτό το μεγάλο πρόβλημα, αποφάσισε να περάσει στην… “επίθεση”. Μόλις συγκεντρωθούν τα στοιχεία με τις οφειλές, θα γίνει ραντεβού με τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, Παύλο Γερουλάνο, ούτως ώστε να του γνωστοποιήσουν το ζήτημα που τούς απασχολεί και να ζητήσουν λύση.
Θα πρέπει ν΄ αναφερθεί ότι η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης προτίθεται να διενεργήσει οικονομικό έλεγχο για τα πεπραγμένα της προηγούμενης περιόδου, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στην καταβολή των οφειλών του ΕΟΤ, αφού η κυβέρνηση θα πει ότι πρώτα θα τελειώσει ο έλεγχος και ύστερα θα γίνουν οι πληρωμές.
Όλα δείχνουν, πάντως, ότι η ΣΕΔΕ θα αντιδράσει δυναμικά, μιας και τα μέλη της δηλώνουν ότι δεν τους αφορά ο οικονομικός έλεγχος που πρόκειται να γίνει και ζητούν να πάρουν άμεσα τα χρήματά τους, τα οποία αντιστοιχούν σε υπηρεσίες που έχουν προσφέρει.
Να σημειωθεί ότι ο ΕΟΤ έπρεπε να είχε εξοφλήσει τους επιχειρηματίες στα τέλη Ιανουαρίου, κάτι όμως που δεν έκανε και γι΄ αυτόν τον λόγο υπάρχουν αντιδράσεις.
Όποιος επιχειρηματίας, λοιπόν, έχει “ανοιχτούς λογαριασμούς” με τον ΕΟΤ, είναι απαραίτητο να απευθύνεται στην Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων, προκειμένου να δίνει τα στοιχεία που διαθέτει.